Design hotel Lima staat op Travelers Hot List

Hotel B is een van de nieuwe design hotels in Lima.

Hotel B is een van de nieuwe design hotels in Lima.

Als je aan Peru denkt is design niet het eerste wat je te binnen schiet. Misschien dacht je aan ceviche of Machu Picchu, maar in Lima kun je ook design-slapen. Condé Nast Traveler heeft Hotel B in Lima op haar jaarlijkse Hot List geplaatst. Dit overzicht van beste nieuwe hotels wereldwijd is met 33 vermeldingen in 2014 aardig selectief. Hotel B staat op de design lijst om haar gedecoreerde kamers, de bibliotheek die ook dient als ontbijtzaal en het restaurant.

Travelers Hot List
Het is de 18e keer dat Condé Nast Traveler haar Hot List opstelt. Dit jaar werd een selectie gemaakt uit 510 nieuwe hotels in 400 steden en 93 landen. Het tijdschrift lette daarbij op plaats, hoe het hotel past in en gebruik maakt van haar locatie in de wereld, persoonlijkheid, een eigen stijl en een persoonlijk decor, en intuïtie. Hotel B is een stukje authentiek Peru in een designerjasje. Met haar eigentijdse inrichting, service en hippe uitstraling is het binnen een jaar uitgegroeid tot een hotspot in Lima.

Hotel B is hot
Het boetiekhotel ligt in de artistieke wijk Barranco, waar kunstenaars, schrijvers en muzikanten de sfeer bepalen. De persoonlijkheid achter het hotel is Florita Trista, een door interieurontwerper Jordi Puig in het leven geroepen huiseigenares die de deuren van haar villa heeft geopend voor wie zelf het chique luxeleven van Lima wil ervaren. De kunst aan de muren, de artistieke inrichting van de kamers en de witte overhemden van het personeel: het is allemaal de hand van ‘Florita’. Het resultaat is het gevoel bij iemand bezoek te zijn een een kijkje te krijgen in haar leven.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.