Dorint komt terug naar Amsterdam

Het bekend logo bij Hotel Novotel Amsterdam te Schiphol: vanaf 21 juni 2014 word dit weer een Dorint Hotel. Foto: Dorint Hotels & Resorts

Het bekend logo bij Hotel Novotel Amsterdam te Schiphol: vanaf 21 juni 2014 word dit weer een Dorint Hotel. Foto: Dorint Hotels & Resorts


Een bekende naam straalt weer boven de ingang van het luchthaven hotel in Amsterdam: “Dorint” staat er in witte letters op een donkerblauwe achtergrond. Het oude Novotel logo is inmiddels verwijderd. Al sinds eind 2012 behoort het hotel weer bij de Duitse hotelketen Neue Dorint GmbH, maar werd tot nu toe als franchise hotel onder de naam Novotel naar buiten gebracht.

“Nu is het weer voor iedereen zichtbaar dat wij onderdeel van Dorint Hotels & Resorts zijn”, zegt General Manager Stefan Bernstein met veel enthousiasme. Dorint Hotels & Resorts geniet in Nederland nog steeds een grote naamsbekendheid . “Voor veel gasten is Dorint synoniem voor kwaliteit”. Bovendien werd het hotel in 1991 als Dorint geopend en heeft de naam meer dan 15 jaar op het dak gestaan. “Voor vele gasten is dit hotel altijd een Dorint gebleven.” Aldus Stefan Bernstein.

Ook de 65 medewerkers kijken met veel enthousiasme uit naar de naamwisseling op 21 juni 2014. “Vooral voor diegene, die al bijna van begin af aan hier werken, zijn trots nu weer in een Dorint hotel mogen te werken”, verklaart Stefan Bernstein. Maar het gaat hier niet alleen over een nieuwe naam. Neue Dorint GmbH heeft een uitgebreide renovatie gepland: voor ongeveer twee miljoen euro worden vanaf eind juni 121 kamers, waaronder zes suites, gerenoveerd. Ook de receptie en de lobby-bar krijgen een nieuw gezicht. Op de lijst van de verbouwing staat verder het restaurant en de tien conferentie zalen.

De directeur zelf heeft inmiddels ook een ruime CV opgebouwd in de hotelindustrie: hij kan op meer dan 25 jaren internationale hotelervaring terugkijken. De directeur spreekt vloeiend Duits, Nederlands, Engels en Frans en zelfs behoorlijk Italiaans en een beetje Spaans. Voordat hij bij Dorint ging werken gaf Stefan Bernstein leiding in hotels in Lyon en Hannover en werkte hij als zelfstandige consultant.
Gepland was zijn carrière in de hotellerie niet. Stefan Bernstein heeft natuurkunde en informatica gestudeerd. “Maar dat vond ik een beetje saai” zegt hij, en met zijn talent voor vreemde talen en de wens om met mensen te werken begon hij zijn Hotel Management studie in Brussel. Dat was het begin van zijn lange internationale carrière.

Het Dorint Airport-Hotel Amsterdam is in een rustige no-fly zone dicht bij Schiphol Airport gelegen. Een gratis shuttle rijdt regelmatig naar de luchthaven Schiphol. Het 4* hotel heeft 222 ruime kamers en suites. De 10 ruime conferentie zalen, allemaal met daglicht en airconditioning, biedt plaats voor 250 gasten. Het gastronomisch aanbod omvat het restaurant “De Dam”, de “Damrak” Lounge en de traditionele English Pub.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.