Drie dagen skiën voor 5000 euro…


Hoeveel is de kick van het hoog in de bergen afgezet worden door een helikopter en dan via de maagdelijk witte sneeuw naar beneden suizen je waard? 5000 euro? Dat is in ieder geval wel de prijs van een drie-daagse ski-trip van de Nederlandse Ski-vereniging naar Canada. Misschien is je antwoord wel ‘ja, ooit op Sint Juttemis’. Misschien hebben ze dat bij de ski-vereniging ook gedacht, aangezien de trip gehouden wordt in maart 2105, maar dat zal ongetwijfeld een typo zijn voor maart 2015.

De beschrijving van de reis is uitvoerig en bemoedigend voor mensen die nog niet eerder vanuit een helikopter afgezet zijn voor zo’n ski-ervaring. “Wees niet bang, heliskiën is voor iedere wintersporter. Je hoeft absoluut geen semiprofessionele skiër of boarder te zijn. De helikopter landt gewoon voor de drop-off. Door de indeling van meerdere groepen vindt je gedurende de week altijd aansluiting bij je eigen niveau. De ultralichte poedersneeuw maakt poederskiën makkelijker dan ooit. Dus of je nu rustig geniet van mooie sprays of loodrecht over pillows knalt, iedereen kan mee!”

De verdere beschrijving klinkt heel aanlokkelijk, zelfs voor mensen die niet van skiën houden. “Het driedaagse heliskipakket zit verpakt in een avontuurlijke roadtrip door Beautiful British Columbia. Na aankomst in Calgary rijden we dwars door de Rocky Mountains richting de dikste poeder in de Columbia Mountains waar we opwarmen voordat het echte werk begint. Kicking horse (Golden) en Revelstoke Mountainresort zijn typische poedermagneten; ideaal ter voorbereiding op het heliskiën. In Revelstoke is er tevens een optie om met een sneeuwscooter op pad te gaan en alvast op een ruige manier een voorproefje te nemen van de ongerepte backcountry”

De reis via CMH gaat overigens alleen door bij voldoende deelname.

Drie dagen skiën voor 5000 euro... 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.