Duik onder in de oceaan in Omniversum

Dit soort beelden, maar dan op een heel groot scherm, zijn te zien in Den Haag.

Dit soort beelden, maar dan op een heel groot scherm, zijn te zien in Den Haag.


Het gros van de mensheid duikt niet: Geen lef, geen geld, geen tijd. Het Omniversum in Den Haag maakt het deze zomer echter voor iedereen mogelijk om als duiker te beleven wat er in de oceanen te zien is aan prachtige vissen. Vanaf 1 juli draait een familiefilm over de prachtige natuur van West-Papoea minimaal een halfjaar in het Haagse koepeltheater.

Van het kritische testpubliek in Omniversum kreeg South Pacific, het tropisch onderwaterparadijs een 8.3, het hoogste cijfer ooit. De prachtige grootbeeldfilm speelt zich af op het afgelegen West-Papoea, waar de natuur boven en onder water bloeit. Jawi is een jonge, vrolijke eilandbewoner die zingt, ukelele speelt en de oude tradities in ere houdt. Hij neemt de kijkers mee op de boot Kalabia voor een ontdekkingsreis langs de tropische eilanden, laat ons het leven onder water zien en toont wat we kunnen doen om het rif en het kwetsbare zeeleven te beschermen.

West-Papoea is een magische streek waar walvishaaien, zeeschildpadden, adelaarsroggen en andere bijzondere oceaanbewoners leven. Met meer dan tweeduizend diersoorten vormt dit exotische gebied ’s werelds meest diverse ecosysteem onder water. South Pacific, het tropisch onderwaterparadijs is een positieve film over het belang van leven in balans met de oceaan. Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – niet alleen een adembenemende, maar ook een inspirerende ervaring.

De regisseurs van South Pacific, het tropisch onderwaterparadijs zijn Stephen Judson (Everest, The Alps) en Greg MacGillivray (The Living Sea, Dolphins), die twee keer werd genomineerd voor een Oscar. De producenten zijn Shaun MacGillivray (To the Arctic, Grand Canyon Adventure) en Mark Krenzien (Adventures in Wild California, Arabia). De soundtrack is van Steve Wood (The Living Sea, Dolphins).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.