Eerste editie Veluwse Fotodagen

De eerste Veluwse Fotodagen vinden plaats in en bij het voormalig PTT-zendgebouw.

De eerste Veluwse Fotodagen vinden plaats in en bij het voormalig PTT-zendgebouw.

Veel fotografen gaan erop uit om in het weekend de natuur te fotograferen. Ze proberen dan de schoonheid van een landschap vast te leggen. De Veluwse Fotodagen combineren de wereld van natuur en fotografie in een weekend met workshops, lezingen en andere activiteiten. In en rond de omgeving van het
voormalig PTT-zendgebouw in Radio Kootwijk vindt op 24 en 25 mei de eerste editie van dit event plaats.

Activiteiten
In vier zalen worden lezingen gegeven door bekende Veluwse natuurfotografen zoals Geurt Besselink, Ernst Dirksen, Jan Huttinga en Jan Vermeer. Praktische onderwerpen komen aan bod, van het beheer van beeldmateriaal tot een instapcursus fotografie voor beginners. In de zenderzaal is een fotobeurs waar alle grote importeurs van Nederland staan met diverse aanbiedingen. Daarnaast zijn er vele activiteiten, zoals
dierensporen zoeken in het zand, een fotoshoot bij de pompgebouwtjes of verhalen vertellen bij de Watertoren. Er is ook aandacht voor kinderen die zelf aan de slag mogen met een workshop natuurfotografie onder deskundige leiding van Kidsklix. Ervaring of een camera hebben de kinderen niet nodig, meedoen is voldoende. Kidsklix stelt de camera’s ter plekke beschikbaar.

PTT gebouw
Tijdens de Veluwse fotodagen is er ook aandacht voor de omgeving van het zendgebouw; de grootste zandverstuiving van West-Europa ligt naast de deur. Een omgeving waar een fotograaf het liefst direct aan de slag gaat. Buiten worden dan ook diverse fotoworkshops gehouden in de Veluwse natuur, zoals een workshop macro- en/of landschapsfotografie. Ook voor de niet fotograferende bezoeker zijn er diverse interessante lezingen, over bijvoorbeeld archeologie of over de bijzondere locatie waar het evenement plaats vindt.

De Veluwse Fotodagen zijn op 24 & 25 mei 2014. Entree: is 10,00 voor 1 dag, 15.00 passe-partout voor beide dagen. Om kaarten te bestellen of voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.