Expositie over Route 66 in Schiedam

Onderweg langs Route 66

Onderweg langs Route 66


In het Stedelijk Museum Schiedam is vanaf vandaag tot en met 31 augustus 2014 de nieuwe tentoonstelling ‘Google Mapping’ te zien van Hans Gremmen en Gerco de Ruijter. De presentatie Google Mapping laat zien hoe grafisch ontwerper Hans Gremmen (Langenboom, 1976) en beeldend kunstenaar Gerco de Ruijter (Vianen, 1961) gebruik maken van deze voor iedereen toegankelijke media. Beide passen het op een geheel eigen wijze toe en verbeelden daarmee iconen uit de Amerikaanse cultuur.

Onderdeel van de expositie is The Mother Road (2010-2011) van Gremmen. Dit is een virtuele reis over de legendarische Route 66 in de Verenigde Staten van Amerika. Aan de hand van foto’s van Google Streetview wordt de reis over deze autoweg in de USA in beeld gebracht. Gerco de Ruijter’s CROPS (2012) is een video-collage samengesteld uit foto’s van irrigatiesystemen in de Verenigde Staten die hij via Google Earth heeft verzameld. Het is een verzameling van bijna abstracte afbeeldingen die door de wijze van montage nieuwe associaties oproepen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.