Fietsen in de Oostenrijkse bergen

In Zuid-Tirol kun je verschillende routes door de bergen volgen, met de mountainbike en E-bike.

In Zuid-Tirol kun je verschillende routes door de bergen volgen, met de mountainbike en E-bike.

Als je graag fietst en ook eens wil proberen hoe dat in de bergen gaat kun je naar het Stubaital in Oostenrijk. Een uitdagende route met de mountainbike, ontspannen cruisen op de E-Bike of stunten in het Bike Park: fietsen in de Oostenrijkse bergen kan op veel verschillende manieren. De ruim 700 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes heeft verschillende gradaties en op de Bike Academy leren de ervaren gidsen je alle ins en outs.

Mountainbiken op bergroutes
Fietsen in de bergen is niet hetzelfde als fietsen in plat Nederland, dat is logisch. Op de Bike Academy in het Fulpmes Adventure Park staan daarom trainers klaar voor iedereen die wil leren mountainbiken op bergroutes. Het draait allemaal om techniek, zelfvertrouwen en weten wat je moet doen in onverwachte situaties. Zo komen niet alleen de relaxte Zauberwald Runde, maar ook meer extreme tochten, zoals die naar de Starkenburger Hütte, binnen het bereik van de (nog) niet doorgewinterde biker. Voor wie de volledige controle heeft is er het Tyrol Bike Park in Wipptal. In het funpark gaan freeriders los op de downhill trails en de slopestyle course.

E-Bikers paradijs
Je hoeft natuurlijk helemaal geen super sportieve biker of beweeglijke waaghals te zijn om in Stubai op de fiets te stappen. Juist ook de meer ontspannen wielrijders komen aan hun trekken. Aan de voet van de Stubaier gletsjer opent in juni een route speciaal voor E-biking. De E-Bikes zijn in heel Stubai te huur en onderweg zijn verschillende accu-verwisselpunten. Elke woensdag worden gratis tours door het gebied georganiseerd, ideaal voor iedereen die de prachtige omgeving op twee (elektrisch aangedreven) wielen wil verkennen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.