Ga in de Franse bergen fietsen met je gezin

Fietsen met je gezin in de bergen lijkt niet makkelijk, maar de elektrische fiets kan een uitkomst bieden.

Fietsen met je gezin in de bergen lijkt niet makkelijk, maar de elektrische fiets kan een uitkomst bieden.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een elektrische fiets. De fiets is ideaal voor gezinnen die in de bergen willen fietsen, want bij een te steile beklimming is de elektrische ondersteuning erg prettig. Zo kan jong en oud in de voetsporen treden van Chris Froome. Elektrische fietsen zijn te huur in meerdere bergplaatsen waaronder Les 2 Alpes, Morzine of Méribel.

Mountainbiken in de Franse bergen
Naast recreatief fietsen kan je in de Franse bergen ook uitstekend mountainbiken. De Franse bergdorpen hebben dit jaar hun aanbod op dit gebied flink uitgebreid om zowel beginners als gevorderden aan te spreken. Zo is er in Arêches Beaufort een gratis beginnerszone en heeft La Clusaz het aantal mountainbikepaden verdubbeld. Midden in het centrum van Les Gets kan je je zich uitleven op het gratis pumptrack, een parcours met heuvels en bochten. En voor wie niet van beklimmingen houdt, is downhill mountainbiken ideaal: hierbij neem je de mountainbike in de stoeltjeslift mee naar boven en fietst via kleine paadjes naar beneden.

Sponsoring Alpe d’HuZes
De Franse bergdorpen hebben het goede doel hoog in het vaandel staan. Daarom sponsoren France Montagnes en Atout France de deelname van touroperator Het Frankrijk Huis aan Alpe d’HuZes, dat dit jaar op 5 juni plaatsvindt. Het sponsorschap komt duidelijk naar voren dankzij de logo’s op de shirts van de renners.

Voor meer informatie over de Franse bergen ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.