Grand Canyon en Colorado in Streetview


Wie ooit geprobeerd heeft (…ik dus) om vanaf het hoogste punt van de Grand Canyon af te dalen naar de Colorado-rivier weet dat dat ‘a hell of a job’ is. De temperaturen zijn ’s zomers ‘killing’ (ja, je gaat vanzelf Engels schrijven als je het over de VS hebt). Het pad naar beneden is prachtig, maar je begint je afdaling ’s morgens vroeg als het nog koel is. ’s Middags ben je al behoorlijk moe en dan moet je ook nog eens omhoog klimmen in de hitte. Het is niet voor niks dat er boswachters rondlopen op het overigens niet echt zware traject om te kijken of iedereen de klim ook kan volbrengen en om je eventueel van water te voorzien.
Maar goed, om een lang verhaal kort te houden, je kunt nu vanuit je luie stoel zien, wat je anders zou zien als je zelf helemaal naar beneden loopt. In Google Streetview is sinds kort ook de Colorado-rivier te zien. Vanuit die positie heb je een prachtig beeld van de Grand Canyon.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.