Kano als pretpakket mee op reis

Onderweg met de kano. Foto: Paul Villecourt - outdoor-reporter.com/Sevylor

Onderweg met de kano. Foto: Paul Villecourt – outdoor-reporter.com/Sevylor


Iedere ouder komt op een moment waarop hij denkt: ‘Hoe ga ik de kids deze vakantie vermaken?’ Een schepje en een emmertje en een uitgestrekt strand zijn dan niet meer voldoende. Persoonlijk heb ik hele goede herinneringen aan mijn oom Maas, die elke zomervakantie voor mij en mijn neef spannende avonturen wist te bedenken. Zoals die keer dat we met beide gezinnen op een camping aan de kust van zo’n baai in Bretagne stonden. Had hij een Zodiac-opblaasboot met buitenboordmotor gekocht en meegenomen.

Wéken hebben we ons er mee vermaakt. Vissen, op verkenning in de volgende baai, naar de eerstvolgende plaats gevaren. Het kon allemaal. Kortom: een boot is een prima antwoord op de vraag hoe je opgroeiende kinderen in de vakantie moet vermaken. Nu is het voorstelbaar dat een Zodiac-boot (zelfs 2e hands) te duur is. Een goedkoper alternatief kan dan een opblaasbare kano zijn. En die heb je in allerlei soorten en maten.

In dit artikel aandacht voor de ‘2+1 opblaasbare Hudson kajak’ van Sevylor. Volgens de producent is het ‘een sportieve opblaasbare kajak met een strak uiterlijk’. Het is een ruime kajak die plaats biedt aan 3 personen: 2 volwassenen en 1 kind. De verhoogde stoelen zijn verstelbaar en hebben een hoge rugleuning voor extra comfort. Wie ook plaatsneemt kan zijn zitje dus helemaal aanpassen aan de eigen behoeften. De afneembare vinnen zorgen voor een goede wendbaarheid en extra stabiliteit op kleine en grote wateren. Volgens de leverancier is het ‘een ideale gezinskajak die prima geschikt is voor zowel beginners als de meer ervaren kajakkers’.

Waar varen?
De maker komt met suggesties om zijn product te gebruiken: Genoeg gevaren op de rivieren van de Ardennen? Vanaf nu kun je bijna overal te water met een Hudson kajak van Sevylor.

De mangrovebossen in Zuid-Amerika
Houd je vast aan de takken van de bomen. Zelfs vanuit je kajak is dat niet moeilijk, aangezien je tussen en langs de takken van de mangroven vaart. Tussen verschillende gangetjes en adembenemende zichten ontdek je de natuur vanuit je kajak. Doe je dit liever niet alleen? Dan kun je je door een gids laten leiden langs de mooiste plekjes. Zuid-Amerika is een prachtig continent voor wie op zoek is naar heerlijk weer en actie in de ongerepte natuur. Niet alleen is het weer er altijd geweldig, je vindt er ook ongelofelijk mooie vegetatie en
tropische vogelsoorten die je nog nooit eerder zag. Wie weet vliegt er straks wel een toekan boven je kajak.

De Noorse fjorden
Je hoeft de beste kajak-avonturen niet buiten Europa te zoeken. Finland is hiervoor namelijk the place to be met zijn prachtige baaien en inhammen om langs te varen. Peddel met je Hudson kajak naast de Finse fjorden en geniet van de adembenemende uitzichten. Adem in en adem uit. Heerlijk, die frisse berglucht.

Sensationeel Zweden
Zweden is met zijn prachtige natuur het land bij uitstek om te kajakken. In Zweden worden veel rondreizen georganiseerd met kajak en tent, maar je hoeft geen hele rondreis te doen om van deze mooie wateren te genieten. Blaas je kajak op en leef je een dagje uit op de meren en rivieren in Värmland.

Zeekajakken in Corsica en Sicilië
Als de wind niet te wild tekeer gaat, is zeekajakken in Corsica of Sicilië puur genieten. Je peddelt langs de prachtigste stranden en baaien die van elkaar gescheiden zijn door rotsen en groen. Het helderblauwe water en de hoge krij- trotsen maken je vakantie tot een hoogtepunt. Wordt het je wat te warm onder de brandende zon? Neem dan een duik in het frisse water. Dát is pas vakantie!

Informatie: De kajak is 373 x 94 cm, weegt 15 kg, geschikt voor 3 personen, tot 230 kg 76.5 x 25 x 46.5 cm
Prijs € 439.99. Wordt geleverd incl. draagtas, manometer en reparatiekit.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.