Kinderen bouwen Disney-fantasie-kasteel

Zestien Europese kinderen bedachten dit fantasie kasteel voor Disneyland. Foto: Christophe Guibbaud

Zestien Europese kinderen bedachten dit fantasie kasteel voor Disneyland. Foto: Christophe Guibbaud


Zoe, Naomi en Jeske zijn de drie Nederlandse kinderen die een prijs hebben gewonnen bij een Disneyland-wedstrijd. Parijs was dan ook de plek waar ze het afgelopen weekend gehuldigd werden, samen met 13 winnaars uit andere landen.

De afgelopen maanden heeft Disneyland Paris kinderen vanuit heel Europa opgeroepen hun fantasiekasteel te ontwerpen. Kinderen konden deelnemen door simpelweg een tekening van hun fantasiekasteel te maken en deze in te sturen. Dit weekend was de onthulling van het Kasteel van de Verbeelding!

Uit alle inzendingen uit heel Europa zijn door een jury 16 winnaars gekozen en van deze 16 winnaars zijn maar liefst 3 Nederlandse kinderen, namelijk Zoe Pauw, Naomi van Westervoorde en Jeske Hutton. Uit iedere winnende tekening is een speciaal element gekozen en deze elementen vormen samen het Kasteel van de Verbeelding. Uit de tekening van Naomi is een muur gekozen, uit de tekening van Zoe de deur van het fantasiekasteel en Jeske haar toren is gebouwd.

Ook konden kinderen bij Rekels speeltuinen een tekening van hun fantasiekasteel inleveren. Uit al deze inzendingen is één winnaar gekozen en deze tekening werd tentoongesteld rond het Kasteel van de Verbeelding. De winnaar van deze wedstrijd is Prescilla Kulpe. Afgelopen weekend was de opening van dit speciale kasteel in ‘Jardin des Tuileries’ bij het Louvre in Parijs en natuurlijk was voor deze speciale gelegenheid ook Mickey aanwezig.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.