Maya’s komen naar Drenthe

Een Maya ruïne in Mexico. Foto: Common Creative

Een Maya ruïne in Mexico. Foto: Common Creative


Vanaf 2016 komen de Maya’s naar Assen. Het Drents Museum in die plaats is nu al druk bezig met een bijzondere expositie over over de Maya-vondsten in Midden-Amerika. De directie van het museum is afgereisd naar Mexico om zich te oriënteren. Op de expositie worden schatten tentoongesteld uit de periode 300 voor Christus tot 1200 na het begin van onze jaartelling. Ook zal er aandacht zijn voor bijvoorbeeld de Maya-kalender. In totaal zullen er tussen maart en september 2016 zo’n 150 objecten te zien zijn, die nooit eerder in Europa ten toon gesteld zijn. Punt is echter dat voor de expositie in Assen nog wel toestemming nodig is van de Mexicaanse overheid. De delegatie van het Drents Museum kijkt nu in Mexico welke objecten gebruikt kunnen en mogen worden.

Volgens directeur Annabelle Brinie van het Drents Museum lopen de gesprekken goed, mede dankzij de goede naam van het museum in Assen door de exposities over het Terracottaleger van Xian en de Dode Zeerollen. zo meldt RTV Drenthe.

One Response

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.