Motoren testen in de bergen

Met een nieuwe motor een dag door de bergen toeren voor een bedrag van rond de 100 euro.

Met een nieuwe motor een dag door de bergen toeren voor een bedrag van rond de 100 euro.


De vakantieregio Ischgl-Paznaun opent op 1 juni de deuren van het High-Bike testcenter Ischgl/Paznaun. Dit unieke motoren testcentrum, de enige in de Alpen, gaat haar vierde seizoen in met een uitbreiding van 40 naar 50 motoren. De vier motormerken BMW, Ducati, KTM en Triumph hebben de allernieuwste modellen ter beschikking gesteld om gasten een dag lang te laten toeren door de Alpen. Ook is het dit jaar mogelijk de nieuwe BMW C650GT scooter te testen.

Alle modellen die afgelopen najaar en winter op de markt zijn gekomen, worden bij het High-Bike testcenter verhuurd. Een mooie gelegenheid om een favoriet model op de verschillende routes, met meer dan 30 bergpassen en duizenden bochten, in de omgeving van Ischgl te testen. Of een van de 14 dagtochten van Tirol naar Beieren (Duitsland), Voralberg, Zuid-Tirol (Italië) of Zwitserland te ondernemen. Dat het testcentrum een succes is, blijkt wel uit de resultaten van vorig seizoen. In 2013 vonden er 1.600 dagritten plaats en werd er in totaal 450.000 kilometer afgelegd.

Kosten
De lange openingstijden van het testcentrum zorgen ervoor dat de huurder de hele dag op pad kan met zijn of haar favoriete motor. Van begin juni tot eind september kunnen de motoren worden opgehaald tussen 08.00 en 10.30 uur en worden ingeleverd tussen 16.30 en 19.00 uur. Afhankelijk van het model bedragen de kosten voor één dag motorhuur, op vertoon van de Silvretta Summer Card die gasten gratis ontvangen bij minimaal één overnachting in de regio, tussen de € 70,- en € 90,-. Zonder de Silvretta Summer Card zijn de kosten tussen de € 100,- en € 120,-. De prijzen zijn inclusief een volledige verzekering en exclusief borg en brandstofverbruik.

Merken
Van BMW vinden de gasten dit jaar de volgende nieuwe modellen in het assortiment: R nineT, R 1200 RT touring bike, BMW R 1200 GS Adventure, S 1000 R power naked bike en eerste high-power elektrische scooter, C evolution. Ducati heeft de nieuwe Monster 1200, S versie en Diavel beschikbaar gesteld. De nieuwe Adventure, met Bosch ‘cornering’ ABS is door KTM naar Ischgl gebracht. Wie een nieuwe Triumph wil testen, kiest de Thunderbird LT of de America LT. Natuurlijk zijn oudere modellen ook nog steeds beschikbaar bij het testcentrum. De motoren worden onderhouden met producten van Motorex en voorzien van Metzeler of Pirelli banden. Tegen een geringe vergoeding, verhuurt het testcenter ook motorkleding van het merk Rukka, helmen van Schuberth en GoreTex laarzen van Daytona.

Consumenten vinden meer informatie over het aanbod van de High-Bike testcenter in Ischgl op www.highbike-paznaun.com.

Motoren testen in de bergen 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.