NEMO is beste kidsproof museum

Museum Nemo in Amsterdam. Foto: Creative Commons

Museum Nemo in Amsterdam. Foto: Creative Commons


De museuminspecteurs kozen deze week Science Center NEMO in Amsterdam tot beste kidsproof museum van 2014. NEMO werd in 2014 bezocht door inspecteurs in de leeftijd t/m 12 jaar die beoordeelden of het museum kidsproof is. De groep kinderen maakte notities tijdens het bezoek, schreef een online verslag en gaf punten voor de activiteiten en de service van het museum. NEMO kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer; een 9. Apetrots is NEMO op dit rapportcijfer. Kinderen vinden het museum ‘Superleuk!!’ Finn (8 jaar) schreef over het museum: ‘Je mag heel veel dingen aanraken, proberen en doen. Dat is leuk!’

Het project Museuminspecteurs is een initiatief van de Museumvereniging en de ANWB.

NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen. Zie www.e-nemo.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.