Nieuw: ‘slow cruise’ naar Noordkaap

Het monument op de Noordkaap.

Het monument op de Noordkaap.


We proberen ons ‘ooit nog eens’-lijstje te beperken (anders frustreren we onszelf maar), maar deze cruise van Amsterdam naar de Noordkaap hoort er eigenlijk wel op. Vorige week verliet de eerste ‘slow cruise’ van Costa Cruises de cruisehaven van Amsterdam. Het was de eerste van een reeks cruises vanuit Nederland in 2014 van dit gloednieuwe concept waarvan een belangrijk kenmerk is dat er meer tijd op de bestemming geboden wordt.

Gedurende het zomerseizoen is Amsterdam de thuishaven van de Costa neoRomantica. Dit schip is een van de drie schepen van de Costa vloot dat ‘slow cruising’ aanbiedt. Dit door Costa Cruises in februari gelanceerde concept komt tegemoet aan de wensen van de meer individueel ingestelde reiziger. De schepen zijn kleiner, ingetogener en de vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de cruiser ruim de gelegenheid heeft de bestemming te verkennen. Aan boord wordt de beleving van de bestemming op culinaire wijze voortgezet door zoveel mogelijk regionale producten aan te bieden.

De Costa neoRomantica vaart op dit ogenblik de route ‘Noordelijke hoofdsteden’ waarbij steden aan de Oostzee zoals Helsinki, Stockholm en Talinn worden aangedaan, maar waar de hoofdrol is weggelegd voor Sint Petersburg. Hier zijn twee volle dagen beschikbaar om deze prachtige stad te verkennen. Deze route wordt in totaal vier keer gevaren. Een andere route die eveneens vier keer vanuit Amsterdam vertrekt, is ‘Noordkaap’. Zoals de naam al aangeeft, is de Noordkaap het letterlijke hoogtepunt en worden op de heen- en terugweg indrukwekkende Noorse fjorden en kustplaatsen aangedaan.

Spitsbergen
Een bijzondere en eenmalige reis vertrekt op 7 juli. Ook deze vaart via de Noorse fjorden richting Noordkaap, maar zet vervolgens verder koers naar Spitsbergen. De ruige natuur en de oude stad Alesund die zich over drie eilanden uitstrekt, in de mystieke sfeer van de niet ondergaande zon belooft een onvergetelijke belevenis.

Meer informatie over de Costa neoCollection staat hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.