Olifantje geboren in Emmen

Olifantje Radza junior. Foto Dierenpark Emmen/Wijbren Landman

Olifantje Radza junior. Foto Dierenpark Emmen/Wijbren Landman


De olifantenkudde van dierenpark Emmen is uitgebreid. Vannacht om half twee heeft olifant Mingalar Oo in de olifantenstal van Dierenpark Emmen een gezonde zoon ter wereld gebracht. Het olifantje is een zoon van Radza en heeft de naam Radza junior gekregen. Alles gaat goed met de kleine. Hij drinkt bij zijn moeder en wijkt niet van haar zij. Ook tante Shwe Zin houdt hem voortdurend in de gaten. Het is af en toe zelfs wat lastig om tussen al die grote olifanten een baby-olifantje te ontdekken.

Als het weer het toelaat, mag de kudde olifanten naar het buitenverblijf. Dan moeten ze zelf ook nog naar buiten willen en dat wilden ze bijvoorbeeld vanmiddag niet. Met name de drie jonge mannetjes in de kudde lagen zo dwars, dat de kersverse moeder er niet met haar baby langs durfde. Als de olifanten op stal staan is Radza junior te zien via een raam dat uitzicht biedt op de olifantenkudde.

Om de geboorte van het olifantje te vieren is er in het dierenpark op zondag 25 mei een “Baby Shower”. Rond het thema baby-olifantje zijn er dan tal van activiteiten. Houd de website van het park in de gaten voor het programma van de Baby Shower.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.