Onderneem een trektocht langs Belgische bivakzones

Je kan nu in België wildkamperen op verschillende bivakzone zoals Arendonk. Foto: Toerisme Provincie Antwerpen

Je kan nu in België wildkamperen op verschillende bivakzone zoals Arendonk. Foto: Toerisme Provincie Antwerpen

Je kan nu ook in België wildkamperen. Wil je dat een keer proberen? Ga dan naar de Kempen, daar kun je kamperen op de bivakzones in Wortel-Kolonie, Poppel en Arendonk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meerdaagse trip tussen de drie locaties. Overdag trek je langs het fiets-, wandel- of ruiternetwerk door de natuur. ’s Nachts slaap je in je tent onder de sterren, omgeven door een weldadige stilte.

Bivakzones
Vlaanderen telt zes bivakzones, waarvan drie in de Antwerpse Kempen. Na Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk (2010) opende het Agentschap voor Natuur en Bos onlangs twee nieuwe bivakzones in Wortel-Kolonie (Hoogstraten) en Gemeentebos Molenheide in Poppel (Ravels). Later dit jaar volgen sites in Herentals en Herselt. Elke bivakzone biedt plaats aan drie tentjes en tien kampeerders. De accommodatie is basic: een tentplatform, een waterpomp, een vuurkorf, brandhout en zitgelegenheid. Overnachten is gratis, reserveren is niet mogelijk.

Trektocht voor fietsers, wandelaars en ruiters
Wildkamperen is populair bij avontuurlijke fietsers en wandelaars. Je overnacht middenin de natuur en de ecologische voetafdruk is verwaarloosbaar.Die mix van intense natuurbeleving, ecologie, stilte én actie sluit naadloos aan bij het toeristische Antwerpse Kempen. Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: “De drie bivakzones liggen vlakbij onze knooppuntennetwerken. Daarom hebben we een meerdaagse trip uitgestippeld voor zowel fietsers, wandelaars, ruiters als menners. Overdag trek je door mooie landschappen en natuurgebieden. ’s Avonds slaap je onder de sterren. De klok rond geniet je van het Kempense groen en een deugddoende stilte.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.