Ruim baan voor fietsers in de Dolomieten

De Italiaanse vakantieregio Val Gardena maakt twee dagen alle wegen vrij voor fietsers.

De Italiaanse vakantieregio Val Gardena maakt twee dagen alle wegen vrij voor fietsers.

Fietsers krijgen tijdens twee evenementen in de Dolomieten alle ruimte. Er is een evenement voor de geoefende fietser, maar ook aan de recreant is gedacht. In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 juni zijn er geen auto’s op de weg. Op zaterdag nemen mountainbike-helden deel aan de ‘Südtirol Sellaronda Hero’; de zwaarste MTB-marathon van Europa. Wie het rustiger aan wil doen, neemt zondag deel aan de ‘Sellaronda Bike Day’, waarbij recreatieve fietsers exclusief recht op het asfalt hebben. De organisatie verwacht voor alle evenementen een recordaantal deelnemers.

Zware race door de bergen
Zaterdag 21 juni is het landschap van de vakantieregio Val Gardena het decor voor de spectaculaire ‘Sella Ronda Hero’; de zwaarste races dwars door de Dolomieten. Mountainbikers trotseren de lange trail van 84 km met 4200 cumulatieve hoogtemeters. Onderschat de korte trail niet; deze uitdagende route van 62 km en 3300 cumulatieve hoogtemeters is ook echt alleen geschikt voor de getrainde mountainbiker. Tijdens deze langeafstandsrace staat alles in het teken van de singletrails, uithoudingsvermogen en stuurvaardigheid. Aan de vijfde editie van dit evenement neemt een recordaantal van 4.014 internationale mountainbikers, uit 40 verschillende landen en 4 continenten deel.

Ruimbaan voor alle recreatieve fietsers
Zondag 22 juni is het de beurt aan fietsers voor wie de wegen rondom het Sella massief worden vrijgehouden van verkeer. Ambitieuze mountainbikers, snelle racefietsers, e-bikers of sportieve toerfietsers: de Sellaronda Bike Day is een evenement waaraan iedereen, zonder inschrijving, kan meedoen. Van 8:30 uur tot 15:30 uur blijven alle passen gesloten voor bussen, auto’s en motoren. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 20.000 deelnemers.

Kijk voor meer informatie op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.