Sandaya biedt glamping in Frankrijk en Spanje

Sandaya biedt glamping aan, onder andere in een lodge.

Sandaya biedt glamping aan, onder andere in een lodge.

Glamping is een geen nieuwe kampeertrend meer, maar blijft populair. Het lijkt erop alsof deze trend hier is om te blijven. Daarom spelen steeds meer ketens in op de luxe kampeerbehoefte van reizigers. Sandaya is een van die campingketens, die zich specialiseert in luxe kamperen oftewel glamping. Ze bieden sinds vier jaar acht kwaliteitscampings aan zee of op het platteland in Frankrijk en in Spanje.

Slapen op palen
Gasten kunnen naast de bekende cottages, hutten en chalets ook op palen slapen in de Sandaya Lodges. Deze zijn onder andere te vinden in de Résidence du Campeur aan de Côte d’Azur. Luxe tentlodges zijn te vinden in Soulac Plage, een camping in de Aquitaine aan de rand van het water, in het Cypsela Resort aan de Spaanse Costa Brava en in Le Plein Air des Chênes in de Languedoc. “Ook verstokte kampeerders die tot op heden de voorkeur gaven aan een kampeerplaats voor hun tent, caravan of camper, laten zich steeds vaker verleiden door dit type accommodatie. De vakantie doorbrengen in een safari-tent met alle comfort van een luxe vakantiehuis is het grote pluspunt van deze nieuwe Luxe lodges”, benadrukt Xavier Guilbert. Ze zijn ontworpen voor 5 of 7 personen, afhankelijk van het type lodge, en ze zijn allemaal voorzien van een salon, een keuken, badkamer met douche en wc, meubels van massief hout en een terras.

Ruimte, luxe en aandacht
Alle Sandaya-campings kenmerken zich door grote kampeerplaatsen, autovrije zones en ruime aandacht voor beplanting met hagen, oleanders en inheemse struiken. “Sandaya-campings bieden veel privacy en naast de allernieuwste sanitairblokken ook individuele sanitaire voorzieningen voor de kampeerder die hecht aan extra comfort”, aldus Guilbert. “En voor iedereen die de omgeving wil bezoeken zijn fietsen/mountainbikes te huur, terwijl je bij de receptie alle informatie kunt krijgen over bezienswaardigheden in de omgeving, of over welke culturele, toeristische en sportieve evenementen je kunt bezoeken.”

Over de oprichters
Voormalig Vice-Chief Executive Officer van Center Parcs Europe Xavier Guilbert woonde jarenlang in Nederland. In 2010, drie jaar na zijn periode bij Center Parcs, startte hij zijn eigen bedrijf samen met de voormalige nummer twee van de groep Pierre et Vacances François Georges. Zij kiezen voor een opkomende sector: die van luxe campingvakanties.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.