Singer Museum presenteert droomkunst

Je kan wegdromen bij kunst bij de nieuwe tentoonstelling in het Singer museum. Foto: Singer Laren.

Je kan wegdromen bij kunst bij de nieuwe tentoonstelling in het Singer museum. Foto: Singer Laren.

In het Singer Museum is Laren kun je je dit voorjaar in een droomwereld wanen. Vanaf 29 mei toont het museum een sprookjesachtige wereld van schilderkunst, fotografie en tekeningen van rond 1900 en 2000. Droomkunst presenteert meer dan 250 werken van o.a. Jan Toorop, Willem van Konijnenburg, Antoon Derkinderen, Erwin Olaf, Inez van Lamsweerde en Ruud van Empel. Droomkunst toont de opmerkelijke, particuliere collectie van Gerard van Wezel, een groot liefhebber van symbolistische kunst. Al verzamelend ontdekte Van Wezel dat de kunst van rond 1900 vele parallellen vertoont met die van nu.

Fantasie
Beide eeuwwisselingen hebben kunst voortgebracht waarin alles mogelijk lijkt. Een kunst vol fantasie, balancerend op de rand van decadentie. Kunstenaars lieten en laten zich inspireren door onderwerpen uit de wereld van sprookjes, sagen, mythen, religies of de science fiction. De collectie van Gerard van Wezel is een volstrekt eigen schepping, over lange jaren tot stand gekomen, vanuit een strikt persoonlijke liefde voor een bepaald type kunst.

Passend
Droomkunst past uitstekend binnen het Singer Laren, waar al eerder aandacht werd besteed aan de kunst van het symbolisme. In 2007 was de tentoonstelling Schilders van de Ziel: Symbolisme in Frankrijk te zien. Naast de klassiek moderne kunst toont Singer Laren ook hedendaagse kunst, bijeengebracht in particuliere collecties. Dit beleid is in lijn met de nalatenschap van het Amerikaanse echtpaar Singer-Brugh, grondleggers van Singer Laren. Ook zij verzamelden kunst van tijdgenoten, alweer een eeuw geleden.

De tentoonstelling Droomkunst is te zien van 29 mei t/m 31 augustus 2014. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.