Tentoonstelling over 20 jaar democratie in Zuid-Afrika

De Tentoonstelling  'Signs of Solidarity' gaat over 20 jaar democratie in Zuid-Afrika.

De Tentoonstelling ‘Signs of Solidarity’ gaat over 20 jaar democratie in Zuid-Afrika.

De Apartheid in Zuid-Afrika houdt nog steeds veel mensen bezig. Ter gelegenheid van 20 jaar democratie in Zuid-Afrika, heeft de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag een tentoonstelling genaamd ‘Signs of Solidarity’ opgezet. Met deze tentoonstelling wordt het verhaal verteld over de belangrijke rol die Nederland heeft gespeeld bij het tot stand brengen van de democratie in Zuid-Afrika. De tentoonstelling is een initiatief van het Instituut voor Sociale Geschiedenis en de leden van de voormalige Nederlandse anti – apartheidsbewegingen.

Bedanken
Het doel van de tentoonstelling is om Nederland te bedanken voor de belangrijke rol die zij gespeeld heeft in de weg naar de democratie. Tevens is het een eerbetoon aan de activisten die in de voorhoede van de anti – apartheidsstrijd stonden. De uiteindelijke boodschap die de Zuid-Afrikaanse ambassade wil meegeven is dat ‘het streven naar vrijheid, gerechtigheid en waardigheid het zal winnen van ontevredenheid en onderdrukking’.

De tentoonstelling
De tentoonstelling ’Signs of Solidarity’ loopt van 1 t/m 16 mei 2014 in het Atrium van het Gemeentehuis Den Haag. De tentoonstelling wordt gedurende het jaar ook getoond op andere locaties in Nederland. Meer informatie hierover volgt nog.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.