Theatergroep zet Zandvoort te koop

De ludieke site over Zandvoort.

De ludieke site over Zandvoort.


Als een ludiek protest tegen de plannen voor een windmolenpark voor de Nederlandse kust zet Theatergezelschap De Nachtgasten Zandvoort te koop. Die actie werd ondersteund door wethouder Belinda Göransson (toerisme en economie) en wethouder Gert Toonen (kunst en cultuur) die zojuist om 12:00 uur het stadhuis te koop hebben gezet. Meer informatie is te vinden op www.fundazandvoort.nl.

“Het paradijs strandt. Het walhalla aan de Noordzeekust, op steenworpafstand van Amsterdam, wordt bedreigd door de komst van een windmolenpark. De zon zul je niet meer in zee zien zakken”, zo motiveren de actievoerders.

Theaterfestival Karavaan grijpt deze bedreiging aan om het programma met locatietheater samen te stellen. Op 17 en 18 mei kan er een bod uitgebracht worden op Zandvoort. Theatergezelschap De Nachtgasten improviseert op allerlei reddingsacties om het paradijs te redden op een locatie in Zandvoort. Performer Sanja Mitrovic laat met Speak! op theatrale wijze zien hoe een speech het meest invloedrijk is; ze bespeelt daarbij de raadszaal.

Muziektheatergezelschap BOT breekt de hele maatschappij af en bouwt dan zelf een nieuwe in Ramkoers, in de oude brandweerkazerne. Publiek kan Zandvoort ontdekken door de route te volgen met singersongwriters op authentieke locaties, in te haken bij Cascoland op een auditieve Zandvoortse route of de steegjes te ontdekken in een historisch perspectief. In het Museum Zandvoort is het festivalhart met een stamtafel.

Theatergroep zet Zandvoort te koop 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.