Tirol biedt alles voor golfliefhebbers

Win een diamant bij de Diamond hole golfbaan Uderns in het Zillertal. Foto: golf-zillertal.at

Win een diamant bij de Diamond hole golfbaan Uderns in het Zillertal. Foto: golf-zillertal.at

Golfliefhebbers zien Tirol misschien niet als de ideale bestemming en daar wil de regio graag verandering in brengen. Ze hebben namelijk hun vakantieaanbod voor hoger segment uitgebreid. Zo zijn er nieuwe golfbanen en luxe accommodaties. Deze maand opende in Westendorf een nieuwe 18-holes/par 72 golfbaan en ook Uderns opent binnenkort een nieuwe 18-holes/par 71 wedstrijdbaan. Ook op het gebied van accommodaties breidt Tirol uit. Zo opent in juli het ‘For Friends Hotel’ bij Seefeld, ontworpen door architect Arkan Zeytinogly. In Nauders is een 600 jaar oude boerderij omgetoverd tot trendy appartementen.

Golfbanen
Vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe en comfort zitten goed in Tirol. Sinds begin deze maand kun je afslaan op de nieuwe golfbaan in Westendorf. Deze bijna 6 km lange baan heeft een prachtige ligging op het zonneplateau van Westendorf. Ook het Zillertal gaat zich richten op golfers. Hier opent 1 juli aanstaande golfbaan Uderns. Deze golfbaan is uitgerust met een modern clubhuis, golfschool onder leiding van Head Pro Mmag. Simon Knabl, een kort-spel gedeelte en golfshop.

‘Diamond hole’
Iedere hole van de eerste golfbaan in het Zillertal heeft iets bijzonders. Zo lijkt hole 9 op een eiland en is hole 15 zeer lastig. Hole 14 (par 3) spant echter de kroon. Wie hier tijdens een toernooi of wedstrijd in het bijzijn van een pro een hole-in-one slaat, ontvangt van de club een diamant. De golfbaan is van maart tot december geopend. De greenfee bedraagt € 79,- p.p voor 18-holes en € 40,0 p.p. voor 9-holes. www.golf-zillertal.atwww.gc-kitzbueheler-alpen.at 

Overnachten in stijl
Ook op het gebied van stijlvol overnachten, pakt Tirol uit. In Mösern bij Seefeld opent 5 juli het ‘For Friends Hotel’, waarbij de vier elementen energie & beweging, gastronomie, kunst & cultuur en natuur centraal staan. Zo is Olympisch kampioen skispringen Toni Innauer verantwoordelijk voor het energie & beweging programma. In de vijf restaurants van het ‘Culinarium Alpinum’ zorgen erkende koks, foodvisionairs en top sommeliers voor een culinaire beleving. Het hotel is ontworpen door architect Arkan Zeytinoglu, die ook het Oostenrijk paviljoen van de Shangai Expo 2010 ontwierp. www.for-friends-hotel.at.
Wie dicht bij de natuur wil staan, kiest voor een verblijf in Alpen Juwel in Nauders. De trendy appartementen zijn gevestigd in een 600 jaar oude boerderij. Onderweg naar het wellness gedeelte in de kelder van het gebouw, passeer je de stal met schapen. Door het grote raam, krijg je een kijkje in het boerenleven. www.alpen-juwel.at.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.