Veelzijdig kamperen in Europa

Kamperen in Noorwegen.

Kamperen in Noorwegen.


Europa is een echt kampeerland. Er zijn talloze mogelijkheden om te kamperen binnen Europa. Kamperen in Zweden zal bijvoorbeeld heel anders zijn dan kamperen in Italië. Toch zijn beide landen absoluut de moeite waard voor een kampeervakantie. Om er achter te komen welke kampeervakantie binnen Europa nu het beste bij jou past, volgen hier een aantal landen in Europa waar je prima kunt kamperen.

Duitsland: een gevarieerd landschap

Kamperen in Duitsland betekent vooral genieten van een gevarieerd landschap. Je kunt genieten van mooie heuvels, maar bijvoorbeeld ook van grote stukken bos. Het Zwarte Woud is een populaire kampeerbestemming. Maar ook de Oost-Friese Waddeneilanden en de Alpen in het Zuiden zijn erg geliefd onder kampeerders.

België: actief in de Ardennen

België is natuurlijk een schitterend kampeerland, zeker wanneer je in de Belgische Ardennen verblijft. Dit gebied leent zich uitstekend voor de mountainbike en uitgebreide wandeltochten. Je kunt er prima kajakken en kanoën naast diverse klimmogelijkheden. Kamperen in België zal dan vooral ook een survival kampeervakantie worden.

Frankrijk: genieten in een prachtige omgeving

Frankrijk heeft schitterende streken in de aanbieding waar gekampeerd kan worden. Of je nu in het noorden of in het zuiden van Frankrijk verblijft, overal zijn campings te vinden. Je kunt bijvoorbeeld volop genieten aan zee of aan de Côte d’Azur. Maar ook het binnenland van Frankrijk is prima geschikt voor een kampeervakantie. Er is volop natuur aanwezig en daarnaast kun je mooie uitstapjes maken naar historische steden in de omgeving.

Italië: een veelzijdig land

Iedereen die kiest voor een kampeervakantie in Italië, verzekert zichzelf van een onvergetelijke vakantie. Je kunt bijvoorbeeld kamperen aan het Gardameer, het grootste meer van Italië. Je kunt er verder prima zeilen, surfen en historische dorpjes bezoeken. Maar ook de streek Toscane is een aanrader. Tijdens het kamperen ben je omgeven door zonnebloemen, wijngaarden, olijfbomen en niet te vergeten: lavendel!

Spanje: een strandvakantie of citytrip

Kamperen in Spanje doe je natuurlijk vooral langs de Spaanse Costa’s. De kust van Spanje is ruim 5.000 kilometer lang, waardoor er voldoende ruimte is om er je tent op te slaan. Je kunt eindeloos zonnen en er een echte strandvakantie van maken. Natuurlijk mag een citytrip naar de wereldstad Barcelona niet ontbreken.

Kroatië: natuur en cultuur

In Kroatië kamperen betekent vooral zon, een mooie natuur en diverse uitstapjes naar indrukwekkende stadjes met elkaar combineren. Tijdens een kampeervakantie kun je volop zeilen en genieten van overheerlijke visgerechten en lekkere wijn. Kamperen kun je onder andere doen in Istrië of Dalmatië. Je vindt er prachtige baaien en schitterende stranden.

Zweden en Noorwegen: een unieke kampeerervaring

Wanneer je kiest voor een kampeervakantie in de Scandinavische landen Zweden en Noorwegen, dan verzeker jij jezelf van een unieke kampeerervaring. In deze landen is het namelijk toegestaan om wild te kamperen. Je kunt in elk stukje land je tent opslaan, mits je de natuur respecteert. Stel je voor hoe het is om wakker te worden, midden tussen de bergen, aan een meer, of dichtbij de fjorden. Je bent altijd omgeven door een stukje ongerepte natuur.

Campings in Frankrijk, Italië en Kroatië vind je bijvoorbeeld op Roan en Go4camp. Campings in deze landen en in Duitsland, België en Spanje zijn te vinden op Allcamps. Campings in Zweden en Noorwegen vind je bijvoorbeeld hier.

Kortom, er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor een unieke kampeervakantie in Europa!

Lezersinformatie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.