Vind de lekkerste ijssalon op je bestemming

Tijdens je vakantie wil je genieten van een lekker ijsje, daarvoor ga je naar de beste ijssalons.

Tijdens je vakantie wil je genieten van een lekker ijsje, daarvoor ga je naar de beste ijssalons.

Tijdens deze mooie dagen gaat een ijsje er wel in. Ook als je straks op vakanatie gaat ben je natuurlijk op zoek naar de beste ijssalons. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt van lekkere en bijzondere ijssalons, te vinden in heel Europa. Zo weet jij waar je heen moet voor een ijsje op vakantie.

Duinkerke – Le Cornet d’Amour
Volgens kenners is ‘le Cornet d’Amour’ zonder enige twijfel de beste ijssalon van de Noord Franse stad Duinkerke. Dit ijsparadijs is te vinden aan het strand van Malo-les-Bains en wordt al sinds 1896 door dezelfde familie gerund. Wat dit ijs zo lekker maakt? Het wordt nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt.

Benidorm – Pinocchio Gelateria
In zonovergoten Benidorm is het natuurlijk altijd ijs weer en dus zijn er talloze plekken waar je in deze Spaanse kuststad heerlijk schepijs kunt krijgen. De beste keuze is echter Pinocchio. Hun specialiteit: tropische coups met lekker veel fris fruit. De mooiste is toch wel de Copa de Melba New.

Wenen – Veganista
Roomijs wordt natuurlijk standaard van zuivel gemaakt maar tegenwoordig zijn steeds meer mensen bewust bezig met hun eetgedrag en daar past voor velen een veganistische eetstijl bij. De oprichters van Veganista in Wenen zijn al jaren overtuigde veganisten en misten daarom een goed en romig ijs vol van smaak. Na een wereldreis op zoek naar smaken en technieken en zelfs een opleiding aan ’s werelds enige Ice Cream University openden Cecilia en Susanna hun ijsshop met als meest bijzondere smaak: Sinaasappel-Saffraan-Olijf.

Wenen – Eis-Geissler
Voor nog meer (veganistische) smaaksensaties op gebied van ijs kan men in Wenen terrecht bij Eis-Geissler, bij velen bekend als ‘best ice cream in town’. De salon was zo populair dat onlangs een tweede winkel is geopend aan de Mariahilfer Straβe en het buiten rijen dik staat. Ook hier wordt het ijs alleen gemaakt van natuurlijke en lokale producten. Wat dacht je van de volgende bijzondere smaken: bier, geitenkaas en kaassorbet?

Franse Ardennen – Arden’ glaces Roland in Charleville Mézières
Dit kleine schattige kraampje is regelmatig te vinden op het Place Ducale in Charleville Mézières, de hoofdstad van de regio. Het ijs wordt gemaakt van lokale en typische Ardenner ingrediënten. Vanwege de goede smaak en het feit dat alles wordt gemaakt op basis van lokale producten heeft de kraam ook het France Gastronomic label mogen ontvangen. Ook hier zin er weer een bijzondere smaken te krijgen, namelijk cognac ijs en Reims biscuit de Roses.

Düsseldorf – Nordmann’s Eisfabrik
In de hippe en moderne wijk Flingern kan men de beste ijssalon van Düsseldorf vinden, Nordmanns Eisfabrik. Smaakvolle creaties die enkel met natuurlijke ingredriënten worden gemaakt. Hier geen kleur- en geurstoffen. Dat verklaart ook waarom het pistache ijs hier bruin is in plaats van de verwachtte groene kleur. Bij Nordmanns Eisfabrik zijn ze niet vies van bijzondere smaakcombinaties want onder andere Citroen-Basilicum, Lavendel-Rozemarijn en Mangolassi sieren hier naast de gebruikelijke smaken de kaart.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.