Wandelen op grens Luxemburg-Duitsland

Irreler watervallen: © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH - fotograaf Dominik Ketz

Irreler watervallen: © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH – fotograaf Dominik Ketz


Het NaturWanderPark delux is een super-de-luxe wandelgebied, maar ‘delux’ staat ook voor Duitsland en Luxemburg. In het grensgebied van beide landen zijn 23 wandeltochten door vier mooie natuurparken uitgezet. De meeste wandeltochten zijn tussen de 12 en 20 km lang en uitstekend geschikt als dagtocht. De natuur is bijzonder gevarieerd. Van uitgestrekte glooiende weilanden tot indrukwekkende rotsformaties met geheimzinnige ravijnen zoals de Teufelsschlucht in het Naturpark Südeifel, die met zijn steile rotswanden tot de verbeelding spreekt van jong en oud. Het informatiecentrum Teufelsschlucht biedt talrijke leuke en leerzame activiteiten aan in het ‘groene klaslokaal’.

Met de ranger op pad
Op 8 juni vanaf 10 uur kun je met een ranger mee op de Prümtalroute, naar plekken in het natuurpark waar 2000 jaar geleden de Kelten leefden. Natuur- en wandelliefhebbers komen van alles te weten over de geschiedenis van de regio en het onstaan van het cultuurlandschap. Deze pittige wandeling is alleen geschikt voor mensen met een goede conditie.

Bijzondere kookcursussen
Millennia lang hebben mensen zich gevoed met wilde kruiden. Helaas is de kennis van wat eetbaar is en wat niet verloren gegaan. Onder leiding van wilde-kruidenkenner Monika Gramse worden na een rondleiding in de ‘wilde kruiden workshop’ nog meer kruiden verzameld in de weilanden en langs de velden. Na afloop wordt gezamenlijk een menu bereid. De 6 uur durende cursus vindt plaats op 29 juni vanaf 9.30 uur.

Hoe werd vroeger meel geproduceerd en brood gebakken? Welke wilde kruiden werden gebruikt om het eten op smaak te brengen? Dat kun je samen met andere kinderen op 28 juli uitproberen tijdens de cursus ‘Koken in het stenen tijdperk’. Deelnemers gaan zelf brood bakken, direct boven het vuur. Dit kinderprogramma is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Ouders zijn ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie en evenementen op www.teufelsschlucht.de.

Arrangementen
Er is een 5-daagse wandelarrangement in het NaturWanderPark delux. De hoogtepunten onderweg: de watervallen bij Irrel en Tränenlay, de hopvelden bij Holsthum, de Romeinse villa´s in Holsthum en Bollendorf, verschillende ruïnes, burchten en kastelen. Overnachtingen in Irrel en Bollendorf. Incl. lunchpakket € 215 p.p. in 2-persoonskamer. Meer informatie over wandelen en wandelarrangementen in de Eifel: www.eifel.info.

Teufelsschlucht: Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH – fotograaf Dominik Ketz

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.