Wat doen in Hemelvaartsweekend 2014?

Allerlei nieuwe exposities openen dit weekend, zoals o.a. in het Frans Hals Museum in Haarlem (foto).

Allerlei nieuwe exposities openen dit weekend, zoals o.a. in het Frans Hals Museum in Haarlem (foto).


Wow, wat een lekker korte werkweek en dan onderweg (voor een groot deel van Nederland) naar een lang weekend van 4 dagen! Hier onder onze tip 11 voor het Hemelvaartsweekend van 2014:

 1. In totaal 750 mensen kunnen deelnemen aan de 25 km lange koninklijke fietstocht die de ANWB op Hemelvaartsdag houdt ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. Meer informatie en aanmelden.
 2. In het Aviodrome in Lelystad is een expositie te zien over 100 jaar burgerluchtvaart sinds de Eerste Wereldoorlog.
 3. In Hellendoorn wordt het jaarlijkse Dauwpop-festival gehouden met ditmaal o.a.: Triggerfinger, The Wombats en Seasick Steve.
 4. Het Singer Museum in Laren opent de tentoonstelling Droomkunst. Het is een tentoonstelling met schilderkunst, fotografie en tekeningen van rond 1900 en 2000, ruim 250 werken van oa Jan Toorop, Willem van Konijnenburg, Antoon Derkinderen, Erwin Olaf, Inez van Lamsweerde en Ruud van Empel.
 5. In het Pakhuis De Zwijger in Amsterdam wordt de Avond van het Spannende boek gehouden. Het vormt de aftrap voor de ‘Juni – Maand van het Spannende Boek‘, met oa uitreiking De Gouden Strop en De Schaduwprijs. Kaarten voor de avond zijn hier te koop.
 6. Het Gemeentemuseum in Den Haag toont ‘De Grote Oorlog in Beeld’. Een presentatie in het Berlagekabinet met werken van oa Otto Dix, Ludwig Meidner, Käthe Kollwitz, Jan Toorop, Leo Gestel, Jan Sluijters, Piet van de Hem en Willy Sluiter over de Eerste Wereldoorlog.
 7. In Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht is het evenement ‘Elvis Presley On Stage’. Het gaat om videoprojecties van Presley met ondersteuning door een live- band.
 8. Rineke Diekstra exposeert in het Frans Hals Museum in Haarlem. Het is een expo in de serie Conversation Piece met foto’s van kinderen en pubers van Rineke Dijkstra in dialoog met 17e-eeuwse portretten uit de collectie van het museum.
 9. Op verschillende plekken in het land worden de Campina Open Boerderijdagen gehouden. Gezinnen kunnen dan kijken hoe het boerenleven zich ‘in het echt’ afspeelt.
 10. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie is in het Haags Historisch Museum de expositie ‘Nederland golft’ te zien.
 11. Buma ROCKS! is een evenement over en met hardrock in Doornroosje in Nijmegen.
Wat doen in Hemelvaartsweekend 2014? 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.