Wat doen in weekend 24 en 25 mei?

Een beeld uit de expositie over Disney in Hoorn.

Een beeld uit de expositie over Disney in Hoorn.


Wetenschappelijke kennis opdoen, kijken hoe Disney zijn tekenfilm-imperium kon opbouwen of met een boot varen bij de Afsluitdijk. Het kan allemaal dit weekend. Hierbij onze top 10 van wat er te doen is in het weekend van 24 en 25 mei 2014:

  1. Bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam wordt het Erasmus Campus Festival gehouden. Er zijn minicolleges, demonstraties, spellen en rondleidingen.
  2. Voor de allerlaatste keer kunnen Amsterdammers en belangstellenden van buiten de hoofdstad een wandeling maken door de tunnels van de Noord/Zuidlijn. Tijdens de open dagen op 24 en 25 mei worden drie tunnelbuizen opengesteld. Wie graag een blik tot wel 30 meter onder de grond wil werpen kan terecht tussen stations De Pijp – Vijzelgracht, Rokin – Vijzelgracht of onder het IJ tussen de Sixhaven en CS. De toegang is gratis, maar aanmelden voor een tijdvak via www.hierzijnwij.nu is verplicht.
  3. Zaterdag 24 mei is het Wereldvismigratiedag. Onder het motto ‘De Afsluitdijk gaat open voor vis’ organiseren De Nieuwe Afsluitdijk en Rijkswaterstaat deze dag op Kornwerderzand tussen 12.30 en 16.00 uur een publieksevenement over vismigratie. Zo zijn er diverse interactieve spellen, lopen er verhalenvertellers rond, wordt er een workshop Waddensushi gegeven en is er een bioscoop ingericht met films over vismigratie. Ook kan het publiek ‘s middags een boottocht maken. Meer informatie op www.deafsluitdijkgaatopenvoorvis.nl.
  4. Het is de jaarlijkse open dag van de bouw. Wegen, tunnels, ziekenhuizen, scholen, stations, maar ook winkelcentra, kantoorgebouwen en speciale woonprojecten worden voor belangstellenden open gesteld.
  5. Ook dit weekend zijn nog de Operadagen Rotterdam.
  6. Het Amsterdam Maker Festival is een open werkplaats voor ambachtslieden van de 21ste eeuw.
  7. In Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn opent Expo Disney Mania.
  8. Verspreid over het land wordt de Nationale Fietsmarathon gehouden. Een route van 42 km. uitgezet in elke provincie. Doelstelling is om via sponsoring geld op te halen voor 6 bekende nationale goede doelen.
  9. In Rotterdam staat het Rode Tulp Filmfestival op het programma.
  10. Het is de nacht van Kunst- en Wetenschap in Groningen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.