Wereldtentoonstelling viert verjaardag in NY

De Wereldtentoonstelling komt na 75 en 50 jaar terug in Queens.

De Wereldtentoonstelling komt na 75 en 50 jaar terug in Queens, New York.

De Wereldtentoonstelling laat al sinds halverwege de 19e eeuw een blijvende indruk achter op de stad waar ze gehouden werden. Twee World’s Fairs vonden plaats in Queens: die van 1939 en 1964. Precies 75 en 50 jaar na deze mijlpalen gaat New York City terug naar de wonderen uit die tijd en de dromen voor de toekomst.

Historische pret
Het Flushing Meadows Corona Park is net als 75 en 50 jaar geleden de locatie voor World’s Fairs festiviteiten. Zes maanden lang staat alles in en om dit cultuurpark in Queens in het teken van historische pret, lekker eten – zoals Belgische wafels die hier in 1964 werden geïntroduceerd – en leuke activiteiten voor kinderen. Andere highlights zijn een expositie van de muurschilderingen die Andy Warhol in 1964 op het New York State Pavilion maakte, maar die vanwege hun controversiële karakter voor de start van de Fair werden overgeschilderd en verschillende evenementen in de Queens Botanical Garden die voor de Wereldtentoonstelling in 1939 is gebouwd.

De hele wereld komt samen in Queens
Fred Dixon, President and CEO van NYC & Company, is enthousiast over de activiteiten in Queens: “De Wereldtentoonstellingen van New York hebben bezoekers uit de hele wereld naar Queens gehaald en hen geïnspireerd voor de toekomst. We nodigen de hele wereld nu opnieuw uit hier weer samen te komen. De World’s Fair is onlosmakelijk met deze plek verbonden. In de afgelopen 75 jaar heeft Flushing Meadows zich ontwikkeld tot belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, zowel recreatief als cultureel. Met deze viering willen we de impact van de Fair laten zien, in 1939, in 1964 en vandaag de dag.”

Meer weten?
Een overzicht van de World’s Fair Aniversary activiteiten is te vinden op http://bit.ly/1iICbpw enwww.itisinqueens.com/worldsfair. Ga voor algemene informatie over New York naar www.nycgo.com en volg NYC & Company op Facebook en Twitter.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.