Wijnwandelingen maken je wijzer

Wijnboer Lucas heeft zijn vaten schoongemaakt. Het is een van de bedrijven die bezocht wordt tijdens de wandeltochten. Foto: Weingut Lucashof - www.lucashof.de

Wijnboer Lucas heeft zijn vaten schoongemaakt. Het is een van de bedrijven die bezocht wordt tijdens de wandeltochten.
Foto: Weingut Lucashof – www.lucashof.de


Over wijn kun je wetenschappelijke verhandelingen houden. Beter is het om er van te proeven. Met mate natuurlijk. Maar wat is nog leuker om op een actieve manier te ontdekken waar dat heerlijke vocht vandaan komt dat je in het weekend in je achtertuin proeft of bij een uitstekende maaltijd? Dat kan met Wijnwandeltochten, een in Den Haag gevestigde organisatie.

“Wij zijn een kleine reisorganisatie voor wijn-wandel-vakanties en voor culinaire workshops over smaak. We bestaan sinds 1991. Het is begonnen met 2 tochten in de Pfalz. Daar zijn 19 wijnstreken en 1 bierstreek in 7 Europese landen bijgekomen. Ieder jaar is er een wisselend programma met tochten in streken, die ieder hun eigen charme kennen”, schrijft Jeanet G. Bruining van deze wandel-organisatie. “Als kleinschalige reisorganisatie zijn wij medeoprichter van de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties), die ervoor heeft gezorgd, dat ook deze kleine partners op de reismarkt een reisgarantieregeling aan hun reizigers kunnen aanbieden.”

“Wijn is veelzijdig”, zegt Jeanet. “Ik ben het spannend gaan vinden daar het geheim van te ontsluiten. Dat geheim ligt besloten in landschappen, druivenrassen, bodemsoorten, klimaat. Maar veelzijdigheid zit ook in de mensen, in het vakmanschap en karakter van de wijnboeren en wijnboerinnen. Mijn WijnWandeltochten zijn daarom elke keer weer anders, elke keer een beetje ontdekkingstocht en ook weer een beetje thuiskomst. Een boeiende ambiance. Omdat je elke dag ergens binnenkomt, waar je echt welkom bent, waar je niet zomaar zou kunnen binnenkomen. Een ervaring apart is op elke tocht het afsluitende wijndiner. Na zoveel wijn geproefd te hebben, spreekt het voor zich dat de wijn hier het vertrekpunt is voor de kok. Die uitdaging van ons aan de keuken leidt tot verrassende keuzes. En tot even verrassende combinaties van gerechten en wijnen.”

Wijnwandeltochten heeft nog plek voor deelnemers van 20 tot 24 juli op de WijnWandeltocht in de Pfalz, of aansluitend van 27 juli tot 3 augustus in Alto Adige, bekend als Zuidtirol,

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.