Yessss, vandaag begint het zwemseizoen!

Veilig zwemmen in open water in Nederland.

Veilig zwemmen in open water in Nederland.


De zwembroek kan uit de mottenballen, want op 1 mei start het officiële zwemseizoen. De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? De waterschappen lanceren vandaag daarom de Zwemwater App, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties.

De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen is dus niet verstandig. Waterschappen onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met Rijkswaterstaat en de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is.

Met de Zwemwater App kun je precies zien waar je in jouw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vind je er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater App vind je snel een veilige buitenzwemplek bij jou in de buurt.

De gegevens van de Zwemwater App komen van de website zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is. Download de app Zwemwater in de stores (Apple en Android)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.