Zeeland heeft eerste Ruiterroutenetwerk

Ruiters in de branding. Foto: Sander Lindenburg

Ruiters in de branding. Foto: Sander Lindenburg


Toeristen te paard kunnen nu ook naar Zeeland afreizen voor een vakantie. Afgelopen maand is namelijk in de Gemeente Veere het ruiterroutenetwerk Walcheren officieel geopend. Veere heeft hiermee de primeur omdat er nog nergens in Zeeland een volledig bewegwijzerd routenetwerk voor ruiters bestaat. Met de hoeven door de branding, uitrazen langs de kust en terug door het stille bos.

Met dit netwerk kunnen ruiters veilig de mooiste plekjes van het gebied ontdekken. Het complete netwerk omvat ruim 200 kilometer aan routes over het strand, door de duinen, de bossen en het binnenland van Walcheren. Het routenetwerk is bewegwijzerd aan de hand van het knooppuntensysteem zoals dit in Zeeland al bestond voor fietsers en wandelaars. Het netwerk telt ruim 80 genummerde knooppunten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.