Zeven reistips voor Namibië

Dit is een beeld dat je zomaar tegen kunt komen als je door Namibië reist.

Dit is een beeld dat je zomaar tegen kunt komen als je door Namibië reist.


Veel reizigers die Zuid-Afrika inmiddels hebben bezocht, willen ook graag de omringende landen bezoeken. Namibië staat daarom hoog op het verlanglijstje van veel toeristen. Sable Tours geeft exclusief voor Elkedagvakantie.nl een paar tips voor een geslaagde reis door Namibië.

1. Namibië bestaat voor het grootste deel uit woestijn, waar het in de zomer (onze winter) overdag bloedheet kan zijn. Denk daarom goed na over de periode waarin je wilt gaan reizen.

2. Tijdens de zomermaanden valt in Namibië de meeste regen, waardoor de onverharde wegen kunnen veranderen in een modderpoel en je soms door stroompjes moet rijden. In deze tijd is een 4×4 dan ook noodzakelijk, in de droge wintermaanden volstaat een normale auto. Een wat hogere auto rijdt op de soms wat hobbelige wegen hoe dan ook prettiger.

3. Zorg ervoor dat je de bandenspanning van de auto verlaagd zodra je op onverharde wegen gaat rijden. Pas de spanning weer zo snel mogelijk aan als je op geasfalteerde wegen gaat rijden. Het rijden met een te hoge bandenspanning op onverharde wegen kan leiden tot een klapband.

4. Mocht je onverhoopt pech krijgen onderweg, blijf dan bij je huurauto en wacht tot er een ander voertuig voorbijkomt en je om hulp kunt vragen. Zorg ervoor dat je altijd een paar liter drinkwater bij je hebt. In de droge hitte overdag kun je snel uitdrogen.

5. Namibië is een erg leeg land, waar je op veel plaatsen geen bereik zult hebben voor je mobiele telefoon. Wil je toch overal bereikbaar zijn, huur dan een satelliettelefoon via je reisorganisatie.

6. Ga niet op de bonnefooi naar Namibië, maar boek je accommodaties vooraf via een gespecialiseerde reisorganisatie. Bij de bekendste bezienswaardigheden (die álle toeristen willen bezoeken), heb je slechts een paar accommodaties. Als een accommodatie is volgeboekt loop je het risico dat je kilometers en kilometers verder moet rijden naar het volgende verblijf (dat misschien ook is volgeboekt).

7. Het is onverstandig om in het donker te rijden in Namibië vanwege het wild of vee dat op de weg kan lopen. Op de onverharde wegen kun je niet al te hard rijden (waarom zou je ook op je vakantie), dus je kunt minder kilometers afleggen dan je misschien gewend bent in Europa.

Het is niet ongebruikelijk dat je je reis soms even moet onderbreken voor overstekend vee.

Het is niet ongebruikelijk dat je je reis soms even moet onderbreken voor overstekend vee.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.