4 x fietsen in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk.

Fietsen in Frankrijk.


Nog geen plannen voor de zomervakantie, of nu al bezig met de voorbereiding voor de herfstvakantie? Dan hier vier suggesties voor mensen die van sportieve vakanties houden.

Nieuwe fietsroute in de Vallée du Loir
De jongste telg in de familie van “mooiste fietsroutes van Frankrijk” is de Vallée du Loir à Vélo. Deze route met een lengte van 90 km is in 2 richtingen bewegwijzerd. Ideaal voor een uitstapje naar deze streek met zijn vele groentinten, westelijke zon, authentieke dorpen, en hellingen bedekt met bossen, wijnranken en boomgaarden. Meer informatie over de route op www.vallee-du-loir.com. De route is te downloaden in de rubriek ‘brochures en edities’.

Trappend door de wijngaarden
De Bordeauxstreek biedt naast heerlijke wijnen ook een zeer uitgebreid fietsnetwerk: de regio beschikt over meer dan 700 km fietspaden. In het wijngebied Entre-Deux-Mers liggen bijvoorbeeld 23 fietsroutes als schakels van een ketting aan elkaar. Deze zijn sinds kort te downloaden op Google maps: www.entredeuxmers.com

Lange afstand fietsers kunnen kiezen uit de Vélodyssée®, een mooie route langs de kust (van Bretagne tot de Spaanse grens) en het traject Bordeaux – Toulouse, langs het Canal de Garonne.
Een gidsje met alle fietspaden in de Gironde is verkrijgbaar via www.tourisme-gironde.fr 

Nationale Franse Fietsweek
Van 3 tot 10 augustus 2014 wordt in Saint-Pourçain-sur-Sioule de nationale fietsweek gehouden. Een uniek rendez-vous georganiseerd door de Franse fietsbond. Ieder jaar trekt dit evenement ruim 14.000 fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een bijzondere vakantie in een bijzondere omgeving. De Allier zal dit jaar in het zonnetje staan: fietsers kunnen zich verheugen op schitterende routes door het prachtige landschap van de Auvergne.
http://sf2014.ffct.org  en www.auvergne-fiets.nl

Les Echappées de la Loire à Vélo
Van 1 juni tot 30 september heeft de fiets de hoofdrol in een zomers programma vol ontdekkingen en evenementen overal in de zes departementen van de Loirestreek (en niet alleen op die beroemde route La Loire à Vélo).
Zo is er La Brenne à Vélo: zestien fietsroutes in het Parc Naturel Régional van de Brenne.
www.parc-naturel-brenne.fr
Maar ook de Véloscénie, langs de culturele schatten van Frankrijk (Parijs, Chartres, Mont-Saint-Michel) of de Indre à Vélo, van het kasteel van Azay-le-Rideau naar dat van Chenonceaux, via de koninklijke stad Loches.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.