Alle routes in de Achterhoek digitaal

Tijdens de wandel- en fietsbeurs 2013 wordt de wandeltrofee uitgereikt aan de winnende uitgever of auteur.

In de Achterhoek kun je veel routes lopen en nu kun je die ook digitaal vinden.

Achterhoek Toerisme gaat vanaf nu samenwerken met AbelLife. Samen gaan ze ervoor zorgen dat routes in de hele Achterhoek straks digitaal te vinden zijn. AbelLife timmert al jaren aan de weg om fiets- en wandelroutes te digitaliseren en ze maken er ook een smartphone-app bij. Achterhoek Toerisme wil er vooral voor zorgen dat er meer toeristen naar de Achterhoek komen.

App
Het ontwikkelen van nieuwe en het beheren van bestaande fiets- en wandelroutes is daarbij belangrijk. De marketingorganisatie van de Achterhoek ziet veel kansen in een samenwerking met de routespecialist en hoopt hiermee optimale verbindingen te kunnen leggen tussen de wensen en behoeften van lokale ondernemers en die van de recreanten en zo het toeristisch aanbod te versterken. “We kiezen bewust voor één partner. AbelLife heeft toekomstvisie, kennis van de doelgroep en markt en biedt een product met echte meerwaarde”, aldus Manuel Hezeman over de keuze voor AbelLife.

‘Routes in de Achterhoek’
Ze beginnen met het digitaal maken van 50 routes. De routes worden gefaseerd aangeboden via de achterhoek.nl, de AbelLife app en via vouchercodes in routeboekjes bij de VVV’s en ondernemers. Daarnaast biedt de samenwerking ondernemers, stichtingen en verenigingen uit de regio, de mogelijkheid om te worden opgenomen in de gezamenlijke promotie onder de merknaam ‘Routes in de Achterhoek’. Jeroen Drabbe over de samenwerking met Achterhoek Toerisme: “Samenwerken met één coördinerende partij, die zorg draagt voor het ontsluiten en vermarkten van de routes in de Achterhoek, heeft grote voordelen. Hiermee creëer je uniformiteit en duidelijkheid wat de economische impact bij regiopromotie- en coördinatie zowel regionaal als landelijk ten goede komt.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.