Almere saai? Welnee!

Activiteiten voor kinderen in Almere.

Activiteiten voor kinderen in Almere.


Terwijl voor veel mensen de kledingwinkel van Primark dé attractie van Almere is, is er ook in de iets verderop gelegen Citymall Almere elk weekend wat te beleven. De komende weken staan in het teken van de Almere City Run, Braziliaans temperament, prachtige straattekeningen en het jubileum van de gemeente Almere. En voor de jongste bezoekers is er het nieuwe Kartopia met de gloednieuwe Kartopia Express.

13 juni t/m 13 juli – Rio Festival
Het WK gaat in Citymall Almere niet onopgemerkt voorbij. Tijdens de hele WK-periode worden er zomerse evenementen en activiteiten georganiseerd met een Braziliaans tintje. In de weekenden en op woensdagen worden er voetbaltoernooien gehouden voor basisscholen op het Forum en Stationsplein. Op zaterdag 21 en zondag 22 juni lopen er swingende Braziliaanse carnavalsparades door het winkelcentrum en worden er gratis workshops Samba gegeven. En de wedstrijden zijn in diverse cafés en restaurants op het Belfort live te volgen.

14 en 15 juni – Heropening Kartopia en de Kartopia Express
De oppasservice van Citymall Almere, Kartopia, wordt dit weekend feestelijk heropend met allerlei kinderactiviteiten. Kartopia is uitgebreid met een soft play gebied voor de allerkleinsten en een interactieve speelvloer. Vanaf zaterdag 14 juni gaat de Kartopia Express rijden vanaf Kartopia. Deze trein neemt jonge passagiers mee op reis door het winkelcentrum. Kartopia en de Kartopia Express zijn elke week open van woensdag tot zondag.

15 juni – Almere City Run
Meer dan 4000 hardlopers doen deze zondag mee aan de populaire Almere City Run. Het hardloopevent, dat voor de vierde keer wordt georganiseerd, loopt ook dit jaar weer dwars door Citymall Almere.

21 en 22 juni – Streetfestival
Twee dagen lang worden de straten van Citymall Almere omgetoverd tot een kunstproject. Meer dan 20 internationale streetpainters maken fantastische 3D straattekeningen. Het thema dit jaar is Rio. Straattheater, live muziek, een skatebaan, graffiti demonstraties en diverse kinderactiviteiten maken het feestweekend compleet.

28 en 29 juni – Jubileum 30 jaar Almere
De gemeente Almere bestaat dit jaar 30 jaar. Dat wordt groots gevierd met alle inwoners en bezoekers. Op het Belfort in Citymall Almere vindt op 28 juni een dinershow plaats met een muzikaal programma afgestemd op de herkomst van de keukens van de restaurants. Het hele weekend kan vanaf de verschillende terrasjes worden genoten van live optredens. Op het Forum wordt tijdens dit weekend een grote kas neergezet waar groene workshops worden gegeven en waar bezoekers diverse gerechten en hapjes kunnen proeven. Naast de kas wordt een kunstwerk gemaakt in het thema ‘Vergeten Groentes’. En op zondag 29 juni vindt op het Forum een streekmarkt plaats met de lekkerste producten uit de omgeving.

Zie voor het volledige programma de evenementenkalender op www.citymall-almere.nl

Citymall Almere
Met een bioscoop, een theater, diverse horecagelegenheden en een groot aantal winkels heeft Citymall Almere genoeg in huis voor jong en oud om voluit te genieten. Het door Rem Koolhaas ontworpen winkelcentrum biedt volop ruimte aan inspirerende winkels en warenhuizen. Men vindt er bijzondere lokale, nationale en internationale retailers, zoals Zara, Rituals, Bever, JD Sports, Just Kidsz, Superdry, Hugo Boss, Media Markt, Rivièra Maison en Aveda Lifestyle Salon & Spa.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.