Deze zomer: 3,3 miljoen kampeerders

We gaan er weer op uit met de tent deze zomer!

We gaan er weer op uit met de tent deze zomer!


De ANWB heeft een onderzoek gedaan naar wat we met z’n allen gaan doen deze zomer. Een kampeervakantie blijft favoriet voor bijna 3,3 miljoen Nederlanders. De ANWB verwacht dat er naar schatting 2,3 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland. Dat is iets lager dan vorig jaar (2.4). Populaire kampeerbestemmingen zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Kroatië. Voor kamperen in eigen land ligt dat aantal op iets minder dan 1 miljoen Nederlanders. Deze zomer vieren in totaal circa 10,5 miljoen Nederlanders één week of langer vakantie. Dat aantal is iets lager dan vorig jaar.

Circa 2,7 miljoen Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Naar verwachting vertrekken 7,8 miljoen landgenoten richting buitenland. Frankrijk is – ondanks de daling ten opzichte van vorig jaar- nog altijd de onbetwiste nummer één zomerbestemming voor Nederlanders. Griekenland en Spanje mogen dit jaar meer landgenoten begroeten dan vorig jaar. Ook verre bestemmingen zijn na een flinke dip weer in trek.

De top vijf zomer- vakantiebestemmingen met reizigersaantallen:

1. Frankrijk 1.340.000
2. Spanje 814.000
3. Duitsland 746.000
4. Italië 678.000
5. Griekenland 530.000

Onder de buitenlandse bestemmingen is Griekenland de grootste stijger. Veel Nederlandse toeristen omarmen het land weer. Dit gaat ten koste van de plannen die worden gemaakt voor Italië, Frankrijk, Spanje en Turkije. Ook het aantal plannen voor intercontinentale bestemmingen is weer toegenomen (+100.000 vakanties).

Verre bestemmingen
Ruim 700.000 Nederlanders kiezen voor een intercontinentale vakantie. De populairste verre bestemming zijn de Verenigde Staten en die zullen ongeveer 239.000 Nederlandse vakantiegangers mogen begroeten. Andere populaire bestemmingen zijn: Indonesië (circa 65.000), Canada (circa 36.000) en de Nederlandse Antillen (circa 35.000).

Autovakanties
Het aantal vakanties met de auto is fiks afgenomen ten opzichte van vorig jaar (-8%), mede door een gedaalde interesse in belangrijke autobestemmingen als Frankrijk en Italië. Het aantal plannen voor vliegvakanties is gestegen (+4%).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.