Deze zomer maakt Den Helder jacht op de roker

Met de nieuwe actie 'Laat je peuk niet alleen; verzamel ze in de asbak' hoopt Den Helder de stranden schoner te houden. Foto: laatjepeuknietalleen.nl.

Met de nieuwe actie ‘Laat je peuk niet alleen; verzamel ze in de asbak’ hoopt Den Helder de stranden schoner te houden. Foto: laatjepeuknietalleen.nl.

Den Helder is begonnen met de zomercampagne ‘Laat je peuk niet alleen; verzamel ze in de asbak’. Met deze actie hopen ze dat rokers hun sigaretten peuken zelf op gaan ruimen, zodat de stranden schoner blijven. Er worden ruim 70 speciale DropPits bij strandopgangen langs de kuststrook en op de dijk geplaatst. Daarnaast gaan gedurende mooie zomerdagen teams op pad om zakasbakjes uit te delen. Er wordt zowel online als offline campagne gevoerd in de vorm van abri’s, posters, Facebook en de campagnewebsite.

In de zomer wordt het strand dagelijks gereinigd door middel van het legen van de vuilnisbakken. De parkeervoorzieningen, toegangswegen en het strand worden dagelijks gereinigd met een beachcleaner. Ook zorgen de paviljoens ervoor dat het strand rondom de paviljoens tiptop in orde is. In de aanpak betrekt men ook steeds meer het publiek bij de eigen schone stranden door samen op te roepen om te stemmen voor het schoonste strand en het beste en schoonste strandpaviljoen.

Voor meer informatie over de actie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.