Fiets door het verleden van Madrid

Een fietstocht onder leiding van een gids door Madrid. Foto: Baja Bikes

Een fietstocht onder leiding van een gids door Madrid. Foto: Baja Bikes


Nu er in Spanje weer enige beroering is ontstaan over de manier waarop het land geregeerd moet worden is het een goed idee om bij een volgend bezoek aan Madrid een fietstocht langs het verleden van het land te maken. Baja Bikes biedt daartoe de mogelijkheid. Per fiets een rondleiding krijgen door een stad is ons goed bevallen. Wij deden dat in Londen.

Over de fietstocht door Madrid, die verzorgd wordt door een Nederlands sprekende gids, schrijft de organisatie zelf: “In april van 1936 vindt in Spanje een politieke verandering plaats die zijn weerga niet kent. Op 14 april wordt de tweede Spaanse republiek uitgeroepen, en voor het eerst sinds honderden jaren wordt een Spaanse koning weggejaagd. Wat volgt is een zeer bloedige periode voor Spanje. Deze fietstour in Madrid vertelt en toont het verhaal van de Spaanse burgeroorlog en het ontstaan van de democratie. Deze fietstour neemt je mee terug in de tijd. Terug naar de plekken waar de historie van Spanje voelbaar was en is. Onze ervaren, goed ingevoerde gids laat je de belangrijkste plaatsen zien waar sleutelmomenten plaatsvonden tijdens de Burgeroorlog, de dictatuur en de transitie naar de nog altijd onzekere Spaanse democratie die we vandaag kennen.”

Baja Bikes heeft in totaal zes verschillende fietstochten door Madrid en biedt ook de mogelijkheid van een wandeling met een gids.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.