Frankfurt am Main: stad zonder beperking

Het uitzicht vanuit de Main Tower.

Het uitzicht vanuit de Main Tower.


Frankfurt am Main is er trots op dat het een toeristische bestemming voor iedereen is, dus ook voor mensen met een beperking. Frankfurt am Main, de metropool in het hart van Europa, staat bol van interessante tegenstellingen zoals traditie versus modern, handel versus cultuur, bedrijvigheid versus sereniteit. Internationale beurzen en de financiële wereld aan de ene kant, en bijzondere kunst- en cultuurschatten aan de andere: beide dragen bij aan het unieke karakter van Frankfurt als wereldstad.

Bezienswaardigheden
Talrijke bezienswaardigheden, zoals de Römerberg, de Kaiserdom of de Paulskirche, getuigen van de belangrijke positie van de stad door de eeuwen heen. Slechts enkele stappen verwijderd ligt de imposante skyline, uniek in Duitsland. Net zo veelzijdig als de stad zelf is haar cultuurlandschap. De museumoever van Frankfurt is een van de belangrijkste museumlocaties van Europa. Hier vinden tentoonstellingen plaats variërend van kunstnijverheid, film, architectuur en schilderkunst tot joodse historische verhalen.

Het hele jaar door vinden er in de metropool activiteiten plaats op het gebied van kunst, cultuur, muziek en sport. Tentoonstellingen met internationaal aanzien in de musea en galeries van Frankfurt onderstrepen haar reputatie als cultuurmetropool. Bijna alle musea zijn vrij van drempels en beschikken over (verplaatsbare) zitmogelijkheden. Enkele musea bieden bovendien speciale rondleidingen (vrij toegankelijk of op aanvraag) voor blinden en slechtzienden, in eenvoudige taal of gebarentaal aan.

Gehandicapte reiziger
Alle bezoekers, met of zonder beperking, kunnen ongehinderd gebruik maken en genieten van het veelzijdige toeristische aanbod. Informatie voor reizigers met een lichamelijke beperking is beschikbaar in de brochure ‘Frankfurt am Main barrierefrei’ en is ook op internet te bekijken via www.frankfurt-tourismus.de/barrierefrei.html in het Engels of Duits.

Waar werden de koningen gekozen en gekroond? Waarom zijn appelwijnglazen geribbeld? Wat is het hoogste gebouw van Frankfurt? U ontdekt het antwoord op deze en andere vragen tijdens een rondleiding door Frankfurt – te voet of per bus, op een boot of met de historische Ebbelwei-Express (speciale tram). Alle rondleidingen van Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main (behalve de bezichtiging van het Goethe-huis) kunnen op aanvraag drempelvrij worden aangeboden of met inbegrip van een gebarentolk. De rondleiding ‘Frank- furt begrijpen’ komt in het bijzonder tegemoet aan de behoeftes van blinde en slechtziende bezoekers.

Uitzichtplatform Main Tower
Tot slot nog een bijzonder tip: Main Tower is het enige flatgebouw met een openbaar toegankelijke panoramaterras; van hieruit heeft men een spectaculair uitzicht over Frankfurt am Main en de regio. Het hieronder gelegen technische platform op 200 m. hoogte is ook voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.