Hebt u al een strandbak?

Het maken van een strandbak.

Het maken van een strandbak.


Voelen doen we meestal met onze vingers, maar iedereen die wel eens een blotevoetenpad belopen heeft, weet dat ook je voeten heel goed in staat zijn om mee te voelen. Dat bracht me op het idee om het strand naar huis te halen. Want het gevoel van zand onder je blote blijkt bij veel mensen (bij mij in ieder geval) een instant-emotie van ‘vrijheid, vakantie, zee en plezier’ op te roepen. Nu zou je met je voeten in de zandbak van je kinderen kunnen gaan zitten (maar die van ons zijn zo groot dat de zandbak reeds járen geleden naar de kringloop is gegaan) of bij de dichtstbijzijnde basisschool (maar dat zit niet lekker en voor je het weet gaan mensen er wat van denken).

Wat dan wel? Wij hebben zelf een lekker balkon op het zuiden. Als de zon maar even schijnt kun je er prima zitten. Door de hoge rand er omheen wordt vrijwel elk zuchtje wind tegengehouden. Ik heb nu een houten bak (makkelijk zelf te maken, maar als ‘dienblad’ gekocht in het tuincentrum) waar ik 25 liter zand in kiep (‘1 zak speelzand graag’). Het zand bewaar ik in een afsluitbare plastic bak (nog geen 3 euro bij de Action), zodat het geen vies en nat zooitje wordt na verloop van tijd. En zie daar, de strandbak is compleet! Als je dan nu met je voeten in het zand woelt, ogen dicht, glaasje bier of wijn in de hand, lekker in de zon, dan heb je het strand op je eigen balkon voor slechts een paar euro.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.