Hoeveel openluchttheaters telt Nederland?

Openluchttheater.

Openluchttheater.


Nederland telt ongeveer vijftig actieve openluchttheaters. Die zijn amper te vergelijken. De één bevindt zich nabij zee, de ander in de bossen, een derde op een schip in de haven. Niet alleen de locaties verschillen van elkaar, ook de voorzieningen, het soort en aantal voorstellingen dat wordt geprogrammeerd. Het ene theater ontvangt jaarlijks 150 bezoekers, het andere 30.000. Overeenkomstig is dat ze doorgaans van mei tot en met september open zijn voor het publiek.

Voor velen is het openluchttheater een nog te ontdekken plek. Maak kennis met de sfeer, de toegankelijkheid, de gezelligheid en de speciale dimensie die een openluchttheater biedt. De naam zegt het al: een theater in de open lucht, zonder beschutting, verwarming of airconditioning. Zon en maan hebben een directe invloed op de theateractiviteiten. Dat, in combinatie met de bijzondere en soms magische ambiance van de locatie, is de charme van het openluchttheater.

Toneel, muziektheater, cabaret, pop, jazz, klassiek, opera, openluchtfilm en kinder- en familievoorstellingen: het openluchttheater is er voor iedereen en programmeert voor iedereen. Dat voel je zodra je binnenloopt en wordt omarmd door de sfeer en gezelligheid. Om al die redenen ervaren artiesten en bezoekers een voorstelling in het openluchttheater als een bijzondere belevenis. Voor meer informatie over de openluchttheaters in Nederland (locaties en programma’s en kaartverkoop): www.openluchttheaters.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.