Indrukwekkende pracht van Cinque Terre


Cinque Terre, de vijf plaatsjes die in het noorden van Italië tegen de Middellandsezee-kust aangeplakt zijn, zijn eigenlijk alleen per trein te bereiken. Dat weten we, omdat we er als Elkedagvakantie vorig jaar zelf onze vakantie hebben doorgebracht. Het is qua volkomen gebrek aan parkeergelegenheid absoluut onmogelijk om met de auto bij één van de vijf pittoreske plaatsjes te komen. We hebben eenmaal een poging ondernomen, maar die liep op niks uit. De spoorbaan langs de kust is een technisch hoogstandje. Ook daar hadden ze te maken met een gebrek aan ruimte, zodat er vele kilometers aan tunnels in de rotsen uitgehakt moesten worden om het spoor langs de leiden. Dat geeft wel een soort ‘pretpark-effect’. Een groot deel van de tijd rij je in de duisternis, tot je opeens bijna bij je bestemming bent. Wat je dan ziet maak je mee in dit korte filmpje.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.