Kastelen organiseren zomertour

Met een theatervoorstelling wordt de band tussen het Muiderslot en Schotland in beeld gebracht.

Met een theatervoorstelling wordt de band tussen het Muiderslot en Schotland in beeld gebracht.


Wie deze zomer een bezoek brengt aan het Muiderslot krijgt een Kastelen zomertour folder mee. Hierin wordt een bezoek aan de overige Nederlandse en Belgische topkastelen van harte aangeraden. Wie namelijk de kassabon van het Muiderslot in de maanden juli en augustus bij één van de deelnemers inlevert, krijgt daar 25% korting op de entreeprijs.

Deelnemers aan deze ‘topkastelen actie’ zijn Kasteel Duivenvoorde, Kasteel de Haar Utrecht, Gravensteen (BE), Kasteel van Gaasbeek(BE), De Menkemaborg, Kasteel Amerongen, Kasteel Doorwerth, Huis Bergh, Kasteel Heeswijk, Slot Loevestein, Hoensbroek en het Muiderslot.

In de zomervakantie van 5 juli t/m 24 augustus wordt in het Muiderslot iedere dinsdag en donderdag de
familievoorstelling “Het Lot van Floris” op het slotplein gespeeld. Na het succes van “De Wraak van Floris” vorig jaar, gaat de graaf opnieuw op pad en nodigt bezoekers uit mee te spelen in dit ‘bloedstollende en vooral humorvolle avontuur’.

Floris de Vijfde is graaf van Holland. Hij wil maar één ding: koning worden, net als zijn vader. Als de Schotse koning plotseling overlijdt, pakt Floris zijn kans. Hij vertrekt naar Schotland om de troon in de wacht te slepen. Er volgt een spannende tocht dwars door Engeland en Schotland. Zal het de graaf lukken om zijn droom waar te maken.

Het lot van Floris wordt gespeeld door theatermakers Marius Bruijn, Imre Bésanger, Jorick Jochims en Ilse Ossendorp en de stagiaires Annemijn Sluis van de opleiding artiest aan het ROC Amsterdam en Jael Bax van het ROC Flevoland. De voorstelling begint om 11.30, 13,30 en 15.00 uur op het slotplein en duurt 20 minuten.

Het Muiderslot is doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. De kassa is geopend tot een half uur voor sluitingstijd. Museumkaart en Vriendenpas gratis. Meer informatie: www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.