Modelvliegtuigen in de spotlight bij Aviodrome

Aviodrome wordt voor een dag overgenomen door modelvliegtuigen.

Aviodrome wordt voor een dag overgenomen door modelvliegtuigen.

Avidrome heeft een speciale dag voor modelvliegtuigen in het leven geroepen. Op 5 juli staan deze vliegtuigen centraal. In samenwerking met Phantasy in Blue verzorgt het park een twee uur durende vliegshow met bijzondere modellen, waaronder een Farman en een Airbus A330. Ook kunnen bezoekers unieke modelvliegtuigen van dichtbij bewonderen, demonstraties bekijken en kinderen bouwen en beschilderen hun eigen modelvliegtuigje.

Speciale dag
Aviodrome is op zaterdag 5 juli vanwege de vliegshow extra lang geopend; van 10.00 uur tot 22.00 uur. Overdag is er een grote plastic modelbouwshow. Over een lengte van meer dan 100 meter zijn vele vliegtuigen, helikopters, auto’s en schepen te zien. De bouwers geven demonstraties en vertellen over hun hobby. Kinderen gaan aan de slag met het bouwen en beschilderen van hun eigen modelvliegtuigje, dat ze ook mee naar huis mogen nemen.

Modelvliegshow
Omstreeks 19.15 uur start de vliegshow. Aan de show doen ruim 20 modelvliegtuigen mee, waaronder een exact model (schaal 1:5) van de F-16 Orange Lion, waarmee de Koninklijke Luchtmacht in de afgelopen jaren tijdens airshows furore mee maakte. Ook zijn er een De Havilland DH.9, Douglas DC-8, Fokker F-27 Troopship en Alouette III (in 2014 50 jaar in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht).

Geschiedenis
Albert Kraai, Vestigingsmanager Aviodrome: “Tijdens de show nemen we een duik in de rijke Nederlandse luchtvaartgeschiedenis, waarbij onder andere aandacht is voor 95 jaar KLM. De vliegshow is niet alleen voor liefhebbers, maar ook voor gezinnen met kinderen is het zeker een bezoekje waard”. Vanaf 14.00 uur zijn de deelnemende modellen van dichtbij op de grond te bekijken. De show is onder voorbehoud van weersomstandigheden en techniek.

Aviodrome is op 5 juli geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Voor deelname aan dit evenement geldt het reguliere entreetarief. Kijk op de website voor meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.