Moskou file-hoofdstad van de wereld

Verkeersdrukte in Moskou. Foto: Creative Commons

Verkeersdrukte in Moskou. Foto: Creative Commons


Moskou is een plaats waar je beter niet zelf in een auto kunt rijden. Tenzij je een zee aan geduld hebt, want TomTom heeft de Russische metropool uitgeroepen tot de ‘filehoofdstad van de wereld’. Bij een vergelijking tussen een ‘normale’ situatie en die van ochtendspits ben je in de Russische stad 74% meer tijd kwijt. Wereldwijd staan reizigers gemiddeld acht dagen per jaar in de file, zo heeft TomTom becijferd. Istanbul (62 procent) en Rio de Janeiro (55 procent) completeren daar de top drie.

Den Haag is de filehoofdstad van Nederland. Een ritje in de stad duurt gemiddeld 22 procent lan­ger dan eigenlijk nodig zou moe­ten zijn. Dit blijkt uit de TomTom European Traffic Index (pdf-download), die het bedrijf jaarlijks publiceert.

Hier onder de complete top 10.

Staatje drukke steden wereldwijd

Staatje drukke steden wereldwijd

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.