Museon eert elke ‘Held op een sokkel’

Verkleed je naar wie je wilt zijn.

Verkleed je naar wie je wilt zijn.


Het Haagse Museon eert morgen, zondag 15 juni 2014, elke ‘Held op een sokkel’. Het publiek kan dan op de speciale sokkel plaats nemen en zichzelf transformeren tot levend standbeeld. Leer van aanwezige levende standbeelden als Waylon, Roodkapje, Thor en Pipi Langkous hoe je zo’n standbeeld wordt. Alle imitaties zijn welkom. Helden die al verkleed zijn krijgen gratis toegang. De Helden op Sokkels zijn te zien tussen 12.30 en 16.00 uur.

Helden op Sokkels wordt georganiseerd door het Museon in samenwerking met het Theatergezelschap Mar&Co. Deze activiteit maakt deel uit van de tentoonstelling Imitatie, nadoen is een kunst, die in het Museon is te zien tot en met 7 september 2014. In de tentoonstelling Imitatie, nadoen is een kunst leer je allerlei soorten imitatie kennen, zowel in de natuur, in de wereld van de technologie als bij jezelf. Ontdek het zelf door te spelen tegen robots, apen na te apen, je te camoufleren tussen de zebra’s en te dansen met de sterren. Stap op het podium, geef een eigen popconcert, leer een echte van een valse diamant te onderscheiden en vergelijk een authentieke designertas met een namaakversie. Een expositie boordevol leuke onderdelen met echte robots.

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Adres: Museon,
Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag, tel. 070 – 33 81 338

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.