‘Nieuwe wildernis’ in openluchtbioscoop

De nieuwe wildernis.

De nieuwe wildernis.


Pak je picknickmand en klapstoel, want op zaterdag 21 juni verandert het voorplein van Nieuw Land in een openluchtbioscoop voor de vertoning van de film ‘De Nieuwe Wildernis’. De film is gratis toegankelijk, bezoekers moeten wel hun eigen stoel of kleedje meenemen. Aanvang is 22.00 uur.

De alom geprezen film over de Oostvaardersplassen was een van de best bezochte films van 2013. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams in de Oostvaardersplassen de vossen, ganzen, ijsvogels, edelherten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. Met ruim 750.000 bezoekers in de Nederlandse en Belgische bioscopen is De Nieuwe Wildernis de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm ooit. De film is recent nog bekroond met de Rembrandt Award voor beste Nederlandse film. “Fantastisch om deze prachtige film in de buitenlucht te vertonen, vooral omdat we hier bijna in de voortuin zitten van De Oostvaardersplassen, deze zijn slechts een paar kilometer hier vandaan”, aldus Atze Sytsma, directeur Nieuw Land. De openluchtvertoning van de film kwam tot stand dankzij Nudge en EMS FILMS. Solar Cinema zorgt voor een volledig duurzame mobiele bioscoop waarbij zon en wind de benodigde stroom leveren.

MidzomerNacht
Dezelfde avond, 21 juni, organiseert Nieuw Land voorafgaand aan de openluchtbioscoop de MidzomerNacht. Op deze langste dag van het jaar opent het museum speciaal op deze avond haar deuren tussen 19.30 en 21.30 uur voor publiek. Bezoekers ontdekken de geheimen van de schemer, speuren naar antwoorden op rare vragen, eten insecten en luisteren naar mooie verhalen. Als uiteindelijk de laatste zonnestralen zijn bezworen, verandert het voorplein van Nieuw Land in een openluchtbioscoop. Zowel MidzomerNacht als de vertoning van De Nieuwe Wildernis zijn onderdeel van de tijdelijke tentoonstelling Wildernis, over de wilde natuur van Flevoland vanaf de ijstijd tot nu.

Tijdelijke toonstelling
Wildernis is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van Nieuw Land over de wilde natuur van Flevoland vanaf de IJstijd tot nu. Met vele prehistorische fossielen, een levensecht model van een sabeltandtijger, prachtig beeldmateriaal en filmprijzen van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ en last but not least…de wolf van Luttelgeest. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met EMS FILMS/De Nieuwe Wildernis, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Flevo-Landschap, Stad&Natuur Almere, Naturalis Biodiversity Center, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Natuurmuseum Brabant en Manimal Works.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.