Noord-Holland promoot werelderfgoed

De koninklijke wachtkamer in het centraal station in Amsterdam. Foto: Sander Lindenburg

De koninklijke wachtkamer in het centraal station in Amsterdam. Foto: Sander Lindenburg


De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ start officieel tijdens het Werelderfgoedweekend (14 en 15 juni). De aftrap vindt plaats op het Centraal Station van Amsterdam. In een speciale pop-up store kan iedereen kennismaken met het moois dat de Werelderfgoederen te bieden hebben. Bezoekers die de erfgoederen een warm hart toedragen krijgen een reverspeldje.

In Nederland zijn er negen gebieden met monumentale waarde aangewezen als UNESCO werelderfgoed; vier van deze plekken zijn in de provincie Noord-Holland. De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ is een initiatief van de Provincie Noord-Holland en wordt door tientallen erfgoedorganisaties ondersteund. De campagne laat bewoners en bezoekers van Noord-Holland kennis maken met de vier UNESCO werelderfgoederen en het samenhangende verhaal. Gedeputeerde Elvira Sweet: “De provincie Noord-Holland heeft een hele hoge dichtheid aan bijzonder cultureel erfgoed, bij bijna iedere bewoner ligt het erfgoed in zijn of haar achtertuin. Hier willen we de bewoners en bezoekers van Noord-Holland meer bewust van maken.”

Op de website van Oneindig Noord-Holland www.onh.nl/werelderfgoed zijn tientallen verhalen te lezen, wandel- en fietsroutes te downloaden en activiteiten te vinden.

Pop–up stores
De komende weken staan op vijf verschillende plaatsen in Noord-Holland speciale pop-up stores:

14 juni: Amsterdam, hoofdingang Centraal Station (10-17 uur)
15 juni: Alkmaar Kaeskoppenstad, Langestraat nabij oude Stadhuis (12-17 uur)
20 juni TESO boot naar Texel (10-17 uur)
21 juni Amsterdam Open Tuinendag, Museum Geelvinck Hinlopen (10-17 uur)
28 juni Hilversum, Boekhandel Voorhoeve (10-17 uur)

In de pop-up store kan niets worden gekocht, maar bezoekers kunnen wel een cadeau ophalen. Er worden 6200 prijzen weggegeven, waaronder twee vakanties van Landal Greenparks voor zes personen en een diner in sterrenrestaurant Bij Jef op Texel.

Voor informatie over de exacte locaties, het programma en de tijden van de pop-up stores kijk op de website www.onh.nl/Pop-upStores

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.