Noordkaap finish van eerste etappe wielerrace

In Noorwegen hebben ze ook een grote wielerrace: De  "Arctic Race of Norway" .

In Noorwegen hebben ze ook een grote wielerrace: De “Arctic Race of Norway” .

Wielrenfans hoeven deze zomer niet naar Frankrijk om een wielerrace mee te maken, daarvoor kun je nu ook naar Noorwegen. Van 14 tot 17 augustus wordt de “Arctic Race of Norway” gereden, ’s werelds meest noordelijke wielerwedstrijd. Nationale en internationale wielrenners komen voor de tweede keer in Noord-Noorwegen bijeen tijdens de Arctic Race of Norway. Deze editie met finish van de eerste etappe op de Noordkaap is nog noordelijker en nog intensiever dan vorig jaar vanwege de wilde natuur en het uitdagende terrein van dit gebied.

Noordkaap de finish van eerste etappe
Vorig jaar vond de Arctic Race of Norway rondom de poolcirkel plaats. Dit jaar gaat de race een stap verder door het peloton 400 kilometer noordelijker te laten rijden. Dit wielersportevenement vestigt een record met de finish van de eerste etappe op het meest noordelijke puntje van Europa: de Noordkaap. De race wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation, die ook verantwoordelijk is voor de Tour de France, Vuelta a Espana en de Dakar rally.

Wielrennen dwars door Noorse natuur
De wedstrijd bestaat uit vier etappes met een totale afstand van 708 kilometer. De trajecten brengen wielrenners langs de meest spectaculaire Noorse natuur met fjorden, steile bergwanden, eilanden en duizenden inhammen. De wielerwedstrijd start boven de Poolcirkel in de noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest. De eerste etappe is 204 kilometer en eindigt boven op de Noordkaap. Etappe twee en drie voeren de deelnemers langs het stadje Honningsvåg, noorderlichtstad Alta en de berg Kvaenangsfjellet. De vierde etappe start en finisht in Tromsø, ‘de hoofdstad van het Noorden’. Deze etappe bestaat uit vijf rondes met twee sprints en een klim van twee kilometer voor de finish.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.